Ντέιβιντ Βιρέγιες

Από την Κούβα στον Καναδά και από εκεί στη Νέα Υόρκη: Ένας από τους πιο καταξιωμένους πιανίστες της σύγχρονης τζαζ κάνει στάση στη Στέγη

LIFOTEAM 11.11.2015 | 00:00

Από την Κούβα στον Καναδά και από εκεί στη Νέα Υόρκη: Ένας από τους πιο καταξιωμένους πιανίστες της σύγχρονης τζαζ κάνει στάση στη Στέγη κουβαλώντας στις αποσκευές του μεθυστικές μελωδίες.

 

Αν και μόλις 32 ετών, ο Ντέηβιντ Βιρέγιες έχει μια πορεία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή που θα ζήλευαν αρκετοί συνομήλικοί του. Ο μουσικός που οι New York Times χαρακτήρισαν ως έναν από τους ανερχόμενους τζαζ πιανίστες και συνθέτες της γενιάς του έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μία μόνο συναυλία στις 11 Νοεμβρίου.

 

Ο Ντέιβιντ Βιρέγιες γεννήθηκε στην Κούβα και μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου η μουσική ήταν μέρος της ζωής. Ο πατέρας του, José Aquiles, υπήρξε γνωστός στη χώρα του τραγουδοποιός της Nueva Trova –μουσικό κίνημα με πολιτικό προσανατολισμό, που άνθησε στην Κούβα των 70s–, ενώ η μητέρα του έπαιζε φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Σαντιάγο ντε Κούμπα. Περιτριγυρισμένος από ήχους, άρχισε μαθήματα κλασικού πιάνου στην ηλικία των 7 ετών, ενώ παράλληλα αφουγκραζόταν τις μουσικές παραδόσεις της πατρίδας του. Τη μέρα που ανακάλυψε τη συλλογή δίσκων του παππού του, μαγεύτηκε από τον αυτοσχεδιασμό και κόλλησε το μικρόβιο της τζαζ.

ΠΟΤΕ11/11/2015 - 11/11/2015
ΠΟΥΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Μικρή Σκηνή
Οδηγός Μουσικής