Ο Τζέιμς Μπλαντ έστειλε το νέο του τραγούδι σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν του το ζήτησαν

Τεχνικό λάθος ή έξυπνο τέχνασμα μάρκετινγκ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ 30.7.2013 | 14:31

 

Ο Τζέιμς Μπλαντ σπάμαρε χθες το πρωί τα εισερχόμενα σε εκατομμύρια emails όλου του κόσμου. Με θέμα «Θα ήθελα να είστε οι πρώτοι που θα ακούσετε το νέο μου single», το email που έστειλε περιελάμβανε λεπτομέρειες για το τραγούδι Bonfire Heart, καθώς και το μήνυμα «Μόνο για σένα... Ορίστε το πρώτο single από το νέο μου άλμπουμ...». Η περιγραφή που το συνόδευε έκανε λόγο για «ένα τραγούδι για την αγάπη, τη ζωή, τον φόβο και την ελπίδα, και περισσότερο από όλα, για σένα... και για μένα...» (πολύ ποιητικό).

 

Το νέο διαδόθηκε με τρομερή ταχύτητα στα social media όπου σαστισμένοι παραλήπτες αναρωτιούνταν γιατί ο κύριος Μπλαντ τους χάρισε κάτι που δεν ζήτησαν ποτέ. Λίγο μετά το μαζικό σπαμάρισμα, ο 39χρονος τραγουδιστής απολογήθηκε στο twitter: «Ουπς... Μόλις έστειλα κατά λάθος email στη μισή Βρετανία! Χα!». Οι αντιδράσεις στο twitter ήταν άμεσες, όπου πολλοί χρήστες ειρωνεύτηκαν το «πονηρό τέχνασμα» της ομάδας μάρκετινγκ του καλλιτέχνη.

 

Η Warner Music υποστηρίζει ότι το email, που έφτασε μέχρι την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, στάλθηκε κατά λάθος σε χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι σε λίστες της εταιρείας για να λαμβάνουν νέα σχετικά με άλλους καλλιτέχνες. Όπως και να' χει, ο Μπλαντ έγινε trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Bonfire Heart έφτασε τα 30.000 χιτς.

 

Ο Βρετανός μουσικός κυκλοφόρησε το 2004 με τεράστια επιτυχία το ντεμπούτο άλμπουμ του, Back To Bedlam, το οποίο μάλιστα έγινε διπλά πλατινένιο και στην Ελλάδα. Έκτοτε, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ανάλογη επιτυχία με τις μετέπειτα δουλειές του. Το Bonfire Heart θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 21 Οκτωβρίου.