Rockwave Festival 2017: Day 3

Evanescence/ Paradise Lost/ Anathema/ Epica/ Gojira/ Flogging Molly/ Poem/ Tardive Dyskinesia

LIFOTEAM 2.7.2017 | 00:00

Terra Stage

Το 1995 η Amy Lee μαζί με τον Ben Moody δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα ροκ συγκροτήματα των 2000s, τους Evanescence. Στις 2 Ιουλίου 2017 η μπάντα από το Little Rock του Arkansas θα συναντήσει ξανά τους φανατικούς του οπαδούς στο Terra Vibe Park.

 

Ηγέτες της βρετανικής σκηνής του σκληρού ήχου, από το Halifax ορμώμενοι οι Paradise Lost έμελλε να γίνουν ένα εκ των σημαντικότερων metal. Οι μελαγχολικές σπαραξικάρδιες μελωδίες του Greg Mackintosh μαζί με την χαρακτηριστική φωνή του Nick Holmes αποτελούν το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Σκοτεινή ατμόσφαιρα που καθηλώνει, τραχύτητα, εμπνευσμένα riffs υποστηριζόμενα από τα αριστοτεχνικά  ρυθμικά μέρη των Edmodson (μπάσο) και Erlandsson (drums) αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική ελευθερία των Paradise Lost που δεν σταματούν να εξελίσσονται και να συγκλονίζουν σε κάθε τους δισκογραφική προσπάθεια.

 

Το συγκρότημα των αδερφών Cavanagh ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1990 σαν Pagan Angel. Mαζί με τους My Dying Bride και τους Paradise Lost, ηγήθηκαν του ατμοσφαιρικού doom-death metal, κυκλοφορώντας μια σειρά εξαιρετικών δίσκων όπως τa Serenades, Silent Enigma και το αριστουργηματικό Alternative 4. Στο τέλος της δεκαετίας του 90 οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια, με το Judgement να αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό για τη μουσική συνέχεια των Anathema που φτάνει μέχρι τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα υπό τον τίτλο Distant Satellites.

 

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Epica επιστρέφουν στη χώρα μας και υπόσχονται μια μοναδική εμφάνιση γεμάτη συμφωνική metal και ξεχωριστές μελωδίες. Η Ολλανδικής καταγωγής μπάντα σχηματίστηκε το 2002. Μόλις έναν χρόνο μετά και έχοντας  ως όπλο τα δυναμικά φωνητικά της Simone Simons, κυκλοφόρησαν  τον πρώτο τους ολοκληρομένο δίσκο “The Phantom Agony”. Ακολούθησε το “Consign to Oblivion”, το οποίο αποτέλεσε το ξεκίνημα της ανοδικής τους πορείας και πέντε ακόμη δισκογραφικές δουλειές. Το “The Holographic Principle” κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2016.

 

Vibe Stage

Δαιδαλώδεις συνθέσεις, τιτάνια riffs, δυνατές μπασογραμμές και σαρδόνιοι στίχοι συνθέτουν το ηχητικό σύμπαν των Gojira. Το album τους Magma που κυκλοφόρησε το 2016 χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους της χρονιάς στο είδος του. 

 

Η δημιουργικότητα, η ιδιαίτερη πρωτοτυπία στον ήχο και οι επιρροές από την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τους Flogging Molly να ξεχωρίζουν. Σχηματίστηκαν στο Los Angeles το 1997 και έκτοτε χρησιμοποιούν τη μουσική τους με σκοπό να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την οικονομική κατάσταση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην πατρίδα τους την Ιρλανδία και την εργατική τάξη.

 

Οι Poem είναι μια τετραμελής progressive rock/metal μπάντα με βάση τους την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Γιώργο Προκοπίου, Kamil Kamieniecky και τον Γιώργο Αναγνώστου, το lineup άλλαξε κάποιες φορές μέσα στα χρόνια και τώρα αποτελείται από τους Γιώργο Προκοπίου (φωνή/κιθάρα), Laurence Bergström (κιθάρα), Στράτο Χάιδο (μπάσο) και Σταύρο Ρίγο (ντραμς).

 

Όσοι παρακολουθούν την prog metal σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia. Έχουν παίξει μαζί με κορυφαία ονόματα του είδους, όπως Meshuggah, Cynic, Leprous, The Ocean, Protest The Hero, Animals As Leaders, Textures, Between The Buried And Me κ.ά.

 

 

 

ΠΟΤΕ02/07/2017 - 02/07/2017
ΠΟΥTERRAVIBE
Οδηγός Μουσικής