H 24η έκδοση του Sani Festival και αυτό το καλοκαίρι κινείται σταθερά στους άξονες της τζαζ, της κλασικής και  της ελληνικής έντεχνης μουσικής που έχουν προσδώσει στο θεσμό συγκεκριμένο στίγμα και το έχουν καταστήσει σταθερή συμμετοχή στον καλλιτεχνικό καμβά της χώρας.


Ενότητα "Jazz on the hill"

Παρασκευή 8/7, 9.30μ.μ.

Michael Wollny Trio "Nachtfahrten"

Ένας διεθνώς επιτυχημένος πιανίστας της τζαζ, μουσικός εφευρέτης και αντισυμβατικός στοχαστής. Στο έργο του "Nachtfahrten", που πρόκειται να παρουσιάσει στην αποκλειστική του συναυλία στο λόφο της Σάνης, εισάγει μερικές «δηλητηριασμένες», μείζονες συγχορδίες, που επιτρέπουν να λάμψει ανάμεσά τους μια αβεβαιότητα.  

 

Σάββατο 9/7, 9.30μ.μ.

Yaron Herman "Everyday"

Ο πιανίστας-φαινόμενο, με τη δύναμη των εμφανίσεών του να εδραιώνει τη φήμη του. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του είναι το έργο «Everyday», σύλληψη δική του και του δεύτερου «εγώ» του, του Ziv Ravitz, του τυμπανιστή που θεωρεί «μουσικό αδερφό του». Το «Everyday» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αποκλειστική εμφάνιση του μουσικού στο Jazz on the Hill.

 

Σάββατο 23/7, 9.30μ.μ.

Hiromi solo perfomance

Παρόλο που η αρχική σύνθεση της συναυλίας ήταν η Hiromi ως βασική performer με τους  μουσικούς της -με τίτλο "HIROMI: The trio project", η διάσημη Γιαπωνέζα πιανίστρια θα εμφανιστεί σε solo performance λόγω ξαφνικής ασθένειας ενός από τους μουσικούς της.
Έτσι, οι φίλοι και οπαδοί της σαγηνευτικής και απρόβλεπτης μουσικής προσωπικότητας της μοντέρνας τζαζ θα έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν σόλο σε μια εκρηκτική και άκρως δυναμική ζωντανή εμφάνιση, σαν αυτές που φημίζεται ότι κάνει.
 

Ενότητα "Greek variations"

Παρασκευή 5/8, 9.30μ.μ.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Με τα χρώματα της Ελλάδας»

Μ' ένα μουσικό «ουράνιο τόξο» στα χρώματα της Ελλάδας θ' απολαύσουμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μια από τις πλέον αγαπημένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για τη «δωρική» και τρυφερή φωνή της, την ξεχωριστή έκφραση, αλλά και τη μοναδική σκηνική της παρουσία. Μαζί της θα είναι μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, διακεκριμένων σολίστ, οι οποίοι ξεδιπλώνουν στη σκηνή το ταλέντο τους, ξεχωρίζοντας για το πάθος τους.

 

Σάββατο 20/8 9.30μ.μ.
Διονύσης Σαββόπουλος–Ελένη Βιτάλη, «Αντικριστά στον Λόφο»

H κορυφαία συνάντηση του περασμένου χειμώνα, ένα «θέατρο» τραγουδιών με τη σφραγίδα του Διονύση Σαββόπουλου, του κορυφαίου τραγουδοποιού που συναντά στη σκηνή τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη.


Ενότητα Soul Sounds

Παρασκευή 29/7
Joss Stone

H αισθαντική Βρετανίδα μουσικός της σόουλ, Joss Stone, επιστρέφει με το έβδομο άλμπουμ της, «Water for your Soul» με στοιχεία ρέγκε, ήχους world music, hip hop και σόουλ μουσικής και αποδεικνύει το αυθεντικό της καλλιτεχνικό στιλ και ουσία.

 

Ενότητα "Classical Waves"

Σάββατο 13/8

Daniel Hope "Air - A Baroque Journey"

Γνωστός για τη μουσική του πολυμορφία, την αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς και νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Πολιτισμού για τη Μουσική το 2015, εμφανίζεται με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους του κόσμου. O ίδιος ο Hope, μιλώντας για το project «Air - A Baroque Journey», λέει χαρακτηριστικά ότι «αναμιγνύει τις πιο απλές και ενίοτε πιο πρωτόγονες μορφές χορευτικής μουσικής με τις πλέον επιτηδευμένες και επαναστατικές συνθέσεις της εποχής».

 

ΠΟΤΕ08/07/2016 - 20/08/2016
ΠΟΥΛΟΦΟΣ ΣΑΝΗΣ
Οδηγός Μουσικής