Τα πιο φρέσκα ονόματα του Sonar 2015

Άλλος ένας καλός λόγος να επισκεφτείς την Βαρκελώνη

LIFOTEAM 20.5.2015 | 11:51

 

Δεκαεννέα νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα  θα γεμίσουν beats και χορευτική διάθεση το Sonar 2015. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στον κόσμο. Ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στον χώρο της ηλεκτρονικής και χορευτικής μουσικής παρουσιάζεται εκεί και ορισμένα από αυτά τα ονόματα κάνουν την μεγάλη έκπληξη. 

 

PXXR GVNG

 


 



 Η απάντηση της ιβηρικής στους Odd Future; Αμόρφωτα κωλόπαιδα μου προκαλούν στους μπαρμπάδες ζαλάδα;

Απλά η πιο αυθεντική φωνή της γενιάς τους, αφιλτράριστη ειλικρινής αντανάκλαση του περιθωρίου της ισπανικής κοινωνίας, το γκρουπ που θα ακούνε οι πιτσιρικάδες όταν την πίνουν στο πάρκινγκ ενώ προσπαθούν να τρυπώσουν τζάμπα στο φεστιβάλ.

 

 

 

LAO  

 

 

Στο σκληρό μπάσα έχει προστεθεί μια δόση τοπικού φολκλόρ και το αποτέλεσμα είναι ένα dubstep στο οποίο κάθε drop αφήνει τη γεύση της λαμαρίνας στον ουρανίσκο, κολλώδη ιδρώτα στο κορμί και μια διαρκή αίσθηση απειλής και ζόφου στον αέρα. Αστική μουσική κατευθείαν από το DF.

 

  

Blastto

 

 

 

O Blastto την μέρα είναι ο Carlos Llorente, φανταστικός illustrator και ετοιμάζει συναρπαστικές σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις στις οποίες κυριαρχεί μια εντυπωσιακή τολμηρή χρωματική παλέτα. Το βράδυ διοχετεύει την ανεξάντλητη δημιουργικότητα του σε δημιουργώντας εξίσου ευφάνταστες και γεμάτες έμπνευση ηχητικές επιθέσεις.

 

 

LCC

 


 

Οι Ana Quiroga και Uge Pañeda ξεκίνησαν σαν μία ακόμη electropunk μπάντα ως οι Las CasiCasioTone. Στην πορεία διεύρυναν τα όρια της τέχνης τους και ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι, το οποίο κορυφώθηκε πέρυσι με  το τελευταίο τους άλμπουμ, το οποίο θα παρουσιάσουν στο Sonar. Το d/evolution, ένα διάλογος μεταξύ φυσικών και τεχνητών τοπίων που μετατρέπεται σε ένα βαθύς στοχασμό πάνω στη σχέση ανθρώπου και φύσης.

 

 

Sophie

 


 

Η πιο μοντέρνα, λαμπερή, πολύχρωμη J-Pop κατευθείαν από τη Γλασκώβη. Εκκωφαντικά νέον χρώματα, εκκωφαντικά σύνθια, εκκωφαντικές τσιρίδες και μια σειρά από αδιανόητα κολλητικές επιτυχίες που προκαλούν εγκεφαλικά στους μίζερους πιουρίστες.

 

 

Y?$O

 

 

Real Trap shit από τη Βαρκελώνη.  Κάτω από τις μάσκες, την ποζεριά που έχουν βαφτίσει σάτιρα και το performance που φλερτάρει με την παρωδία, βρίσκονται οι δημιουργοί του πιο εθιστικού underground juke που έχει ακουστεί εκτός του Chicago.

 

Teengirl Fantasy

 

 

 Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που οι Teengirl Fantasy κυκλοφόρησαν το  αριστουργηματικό Cheaters. Μπορεί στην συνέχεια να μην κατόρθωσαν να μας εντυπωσιάσουν εξίσου, αλλά έχουν ήδη αποδείξει πως είναι ικανοί να ρίξουν ένα επτάλεπτο ύμνο που θα βρίσκεται σε ολύμπια επίπεδα άφθαστα για σχεδόν όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες

 

 Niño De Elche + Los Voluble

 

 

Ο Niño De Elche μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου φλαμένκο συνεργάζεται με την underground κολεκτιβά των Los Voluble για να παρουσιάσουν το RaVerdial, ένα οπτικοακουστικό project που παντρεύει το flamenco και τη rave μουσική. Δεν πρόκειται για καλτίλα πανηγυρτζίδικο φολκόρ, αλλά μια συνεργασία που σέβεται την παράδοση και αναδεικνύεται το διονυσιακό πνεύμα του flamenco μέσα από μια ξεκάθαρα πολιτική στάση.

 

 

 Lost Twin

  

 

 O Carlos R. Pinto δεν είναι απλά ένα ακόμη παιδί του Madlib. Τα hip hop beats του, αν και αυστηρά γεωμετρικές κατασκευές φλερτάρουν με τη ψυχεδέλεια και αποπνέουν ένα βαθύ μυστικισμό.

 

 

BABBABNOTGOOD

 


 

 Αγνοείστε φράσεις όπως τα κακά παιδιά της jazz και άλλα τέτοια κλισέ. Απλά ενώ η jazz έχει γίνει ένα ακίνδυνο άκουσμα και χρησιμεύει σαν μουσικό υπόβαθρο βαρετών συζητήσεων, οι τρεις τους έχουν ξαναβάλει την αλητεία και το δρόμο στην μουσική. 

 

 

 Dj Sliink

 

 

Τα δύο πιο πρόσφατα έργα τέχνης του βασιλιά του Jersey club είναι ένα remix στο CoCo του O.T. Genasis και soundtrack για τη διαφήμιση της Budweizer, ένας μεγαλόπνοος  trap ύμνος για μπύρες και burger. Καμία προσποίηση, μηδαμινή διακριτικότητα, τέρμα καγκουριά. Ο ορισμός της ένοχης απόλαυσης.

 

 

Evian Christ

 


 

 O Joshua Leary  να έγινε αστέρι κατά λάθος, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί. Ακολούθησε η υπογραφή του στην tri-Angle και μάλλον όταν κλειδώθηκε στο Παρίσι για τη δημιουργία του Yeezus πήρε και λίγο από τη φιλοδοξία του Kanye, καθώς το μέχρι πρότινος χαμηλότονο αγόρι από τοMerseyside έρχεται να παρουσιάσει ένα υπέρμετρα φιλόδοξο οπτικοακουστικό σώου σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο δημιουργό Emmanuel Biard.

 

 

Skepta & JME

 


 

 Έχοντας στο ενεργητικό τους το That's Not Me και το Shutdown, τους δύο μεγαλύτερους grime ύμνους των τελευταίων ετών, τα αδέρφια Adenuga είναι καλύτεροι κι από τους Αντεντοκουνμπούς. Βασικοί υπεύθυνοι για το grime revival που έχει σαρώσει τον αστικό ήχο και  την πρόκληση φθοράς σε δημόσια περιούσια από μέχρι πρότινος φιλήσυχους πολίτες οι Skepta και JME ξυπνάνε μέσα μας το κτήνος.

 

 

Tourist

 

 

Μια βαθιά μελωδική και τέρμα συναισθηματική soul. H υπογραφή του στην Method, τη δισκογραφική των Disclosure αποτελεί μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Disclosure θα μπορούσαν να εξιλεωθούν για την απαίσια μουσική κυκλοφορήσαν μέσα στο '15

 

 

WIFE

 


 

Πρώην black μεταλάς που κράτησε τα σκοτάδια, τη μελωδία και το θόρυβο και πλέον ανήκει στην στρατιά των απόκοσμων μελαγχολικών εραστών της Tri-Angle. 

 

 

Skygaze

 

 

 Με ένα φουτουριστικό ήχο που θυμίζει τις μαγευτικές στιγμές που ο Flying Lotus ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον J Dilla, ο Jaime Tellado πλάθει ονειρικά τοπία σαγηνευτικής ομορφιάς που προκαλούν ψυχική ανάταση στον ακροατή.

 

 

DJ Detweiler

 

 

 O Detweiler πήρε κομμάτια όπως το Smack my Bitch Up, το Turn Down For What ,ή τους Δρόμους της Φωτιάς και απλά προσέθεσε σολαρίσματα με ένα παιδικό φλάουτο εκεί που βρισκόταν το drop. Είναι το μουσικό αντίστοιχο των βίντεο των ISIS να γκρεμίζουν τα αγάλματα στο μουσείο της Βαγδάτης, αλλά η περιέργειά μας είναι νοσηρή ακόμα κι όταν ξέρουμε πως γινόμαστε συνένοχοι σε ένα τέτοιο έγκλημα.

 

 

Just Blaze

 


 

 

Ο Justin Smith έχει υπάρξει παραγωγός σε εμβληματικές επιτυχίες καλλιτεχνών όπως ο Kanye West,ο Rick Ross, οT.I.,ο Kendrick Lamarκαι ο Eminem. Θα μπορούσε απλά να αναπαράγει τεμπέλικα τη φόρμουλα γράφοντας generic επιτυχίες ή απλά να αράζει ζώντας μονάχα από το μερίδιο του από τις πωλήσεις. Αντ’ αυτού όσο περνάει ο καιρός, ο ίδιος γίνεται και πιο ανήσυχος,η μουσική του πιο περίεργη και έχει ξαμοληθεί στα φεστιβάλ μακριά μεν από τοcomfort zone του αλλά κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, τους γλουτούς μας να λικνίζονται.

 

 

Torus

 


 

 H μουσική του Joeri Woudstra είναι ταυτόχρονα αιθέρια και απειλητική. Κάθε τραγούδι απλώνεται στο χώρο και υψώνεται σιγά σιγά προς τον ουρανό υποβάλλοντας τον ακροατή σαν θρησκευτικό βίωμα. Ο τίτλος του EP του  Temples είναι και η πιο ταιριαστή παρομοίωση για τις δημιουργίες του.