Warren Ellis: Captured ghosts
Σεπ14
 

Warren Ellis: Captured ghosts

Bios, Παρασκευή 09/09/2011

Πήγα στο Bios ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει και επίσημα το event. Έπρεπε να στήσω και το δικό μου έργο στους τοίχους της έκθεσης, ένα man-size αυτοκόλλητο με όλα τα tattoos και τα χαρακτηριστικά γυαλιά του Spider Jerusalem, του ήρωα του Warren Ellis από τη σειρά κόμικ του Transmetropolitan. Επικράτησε χαλαρή ατμόσφαιρα μέχρι να ξεκινήσει η προβολή και ο κόσμος χάζευε τις εικονογραφήσεις που είχαν επιμεληθεί οι σχεδιαστές που συμμετείχαν. To Bios cinematheque γέμισε ασφυκτικά κι έπεσαν τα φώτα για να ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται η πολυσχιδής προσωπικότητα του Warren Ellis στο πανί.

 

Η Helen Millen (πρωταγωνίστρια στην ταινία Red, που βασίζεται στο γνωστό comic του Ellis), μια φίλη του πορνοστάρ, ο Joss «The Avengers movie» Wheedon, η κεφαλή της Marvel Joe Quesada, ο Garth Ennis, σχεδιαστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και τόσοι άλλοι, όλοι πέρασαν μπροστά απ’ την κάμερα για να πουν δυο λόγια. Το μεγαλύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ βασίστηκε στον ίδιο τον Ellis, που με τις ιστορίες και τ’ αστεία του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Το mastering του ήχου ήταν λίγο χάλια, αλλά, όπως μου διευκρίνισε ο Γιάννης Μπαμπούλιας (η «ψυχή» του όλου event), «η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει σε πέντε μέρες. Αυτό ήταν workprint».

 

Μετά την προβολή, καθίσαμε και είδαμε δύο βιντεοκλίπ που έφτιαξε ο Egg Hell για την περίσταση (δυστυχώς, η προγραμματισμένη streaming συναυλία του απ’ τη Βραζιλία δεν ήταν δυνατόν να γίνει). Ο κόσμος έξω προετοιμαζόταν για τους MicroOndas, οι οποίοι, μετά από λίγα λεπτά, άπλωσαν επιτυχημένα μια βαριά μπλουζ ατμόσφαιρα στον χώρο της έκθεσης. Αφού τελείωσαν, πίσω πάλι στο Bios cinematheque για τον Pan Pan, που με τα ηλεκτρονικά του ηχοτοπία συνόδευσε ένα βίντεο με μονταρισμένα καρέ από τα κόμικ του Ellis. Εκκλησία στην αίθουσα.

 

Έξω, ο Μιχάλης Διαλυνάς και σε ρόλο guest ο Ηλίας Κυριαζής είχαν πάρει ήδη τη θέση τους στο τραπέζι με τον προτζέκτορα και άρχισαν ν’ ασελγούν με σκίτσα πάνω στις διαφάνειες. Ο κόσμος έβαζε τη μία διαφάνεια πάνω στην άλλη και συμμετείχε, γράφοντας κείμενα μέσα στα ballons. Επειδή ήμουν κουρασμένος, έφυγα γύρω στα μεσάνυχτα, σκεπτόμενος «οk, τώρα μένει να βρω κάποιον να μου δανείσει τα τεύχη Authority και Planetary του Ellis για να τα διαβάσω».

(onemanshowstudio.com)

 
 
 
 
I WAS THERE
Scroll to top icon