ΜΟΥΣΙΚΗ
Lower Parts: Egyptian Lover
Η αθηναϊκή δισκογραφική εταιρεία Lower Parts καλεί τον πρωτοπόρο της hip-hop/electro σκηνής για ένα δίωρο old school σόου με scratching, rap και το θρυλικό Tr-808 στο Temple Club που θα διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση. Μαζί του θα εμφανιστούν ο Andreas Truant και το ελληνικό δίδυμο Hydroessa που αποτελείται από τους Asty Tekk και Goerg Olfis.
3/2, Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι, 00:00, εισ.: 8- 10 ευρώ
Peter Broderick
Γνωστός από τη συμμετοχή του στους Efterklang και με μεγάλη προσωπική δισκογραφία, ο Peter Broderick έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος των St. Paul’s Sessions. Ανάμεσα στις τελευταίες του κυκλοφορίες περιλαμβάνεται το «Partners», ένα πιάνο άλμπουμ-φόρος τιμής στον John Cage και το «All together again» με κομμάτια του καλλιτέχνη που έχουν συνοδεύσει θεατρικά και κινηματογραφικά έργα.
04/2, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 17 ευρώ
ΘΕΑΤΡΟ
Αμφιβολία
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης με τη Ρούλα Πατεράκη και τον Νίκο Κουρή στους κεντρικούς ρόλους. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα θρησκευτικό σχολείο, με τον χαρισματικό ιερέα Φλιν να προσπαθεί να ανατρέψει τα αυστηρά έθιμα διαπαιδαγώγησης. Απέναντί του, η διευθύντρια του σχολείου αδελφή Αλοΐσιους πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του φόβου και της πειθαρχίας και θα προσπαθήσει να τον εκδιώξει, κατηγορώντας τον για τη στενή του σχέση με έναν από τους μαθητές.
7/2-1/4, Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Τετάρτη 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30 & 21:00, Κυριακή 20:00, εισ.: 12-16 ευρώ
Το τραμ με το όνομα «Πόθος»
Με ένα από τα σημαντικότερα έργα του θεατρικού ρεαλισμού του 20ού αιώνα καταπιάνεται ένας από τους πιο δημοφιλείς και πρωτοποριακούς σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί το αριστούργημα του Ουίλιαμς Λεωφορείον ο Πόθος ή, όπως το προτιμά ο μεταφραστής του έργου Αντώνης Γαλέος, Το τραμ με το όνομα Πόθος. Η καθηγήτρια Μπλανς επισκέπτεται την αδερφή της στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί θα βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τον σύζυγό της Στάνλεϊ, τον οποίο βλέπει υποτιμητικά λόγω της καταγωγής και του «ακατέργαστου» χαρακτήρα του.
2/2-1/4, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Τετ.-Παρ. 20:30, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 19:00, εισ.: 10-30 ευρώ
Αρίστος
Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Παγκρατίδη εξομολογούνται και συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου» που καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο.
5/2-3/4, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ, Δευτ.-Τρ. 21:15, εισ.: 8-13 ευρώ
ΧΟΡΟΣ
Μαριάννα Καβαλλιεράτου, They
Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρουσιάζει το νέο της έργο στο Bios θίγοντας θέματα φύλου, ταυτότητας και απελευθέρωσης. Η χορογράφος και χορεύτρια που έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και εικαστικό Robert Wilson δημιουργεί αυτήν τη φορά ένα ντουέτο για δύο άντρες ερμηνευτές που άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά και άλλοτε αντικρούουν ο ένας τον άλλον. Η Ελευθερία Ντεκώ είναι υπεύθυνη για τους φωτισμούς του They, ενώ τη μουσική έχει αναλάβει ο Dom Bouffard.
5/2-8/2, Βios, Πειραιώς 84, Δευτ.-Πέμ. 21:00, εισ.: 8-12 ευρώ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Navine G. Khan - Dossos, Shoot the women first
Ο τίτλος της καινούργιας έκθεσης της γκαλερί Breeder αποτελεί μια αναφορά στη φημολογούμενη προτροπή σε μέλη της ελίτ των ειδικών δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής μονάδας GSG-9 στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του ’80. Τα έργα της Navine G. Khan-Dossos αντικατοπτρίζουν τον ρόλο της γυναίκας, που θεωρείται από την κοινωνία τόσο δράστης όσο και θύμα βίας, εξετάζοντας τι σημαίνει να είσαι ταυτόχρονα απειλή αλλά και στόχος.
8/2-10/3, The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, Τρ.-Παρ. 12:00- 20:00, Σάβ. 12:00-18:00. Εγκαίνια: 8 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00
Κωνσταντίνος Βολανάκης, Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας
Περισσότερα από εβδομήντα έργα του κορυφαίου θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη αποκαλύπτουν την προσφορά του στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ζωγραφικής. Ο Βολανάκης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Σχολής του Μονάχου, σε αντίθεση με τους ζωγράφους της συγκεκριμένης σχολής που ασχολήθηκαν κυρίως με την ηθογραφία και τις προσωπογραφίες, αποτύπωσε την αγάπη του για τη θάλασσα και τα πλοία. Στην έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη φιλοξενείται και ο περίφημος, μνημειακών διαστάσεων πίνακάς του «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».
7/2-13/5, Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Δευτ.-Τετ., Παρ.-Κυρ. 10:00-18:00, εισ.: 3-6 ευρώ
ΠΡΟΒΟΛΗ
Η 8η Μέρα, Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή
Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό διήμερο με πρώτες προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και video art με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και την επερχόμενη τεχνολογική αποκάλυψη. Η Multitrab Productions, στο πλαίσιο του 14ου ADAF εξερευνά τις ουτοπικές και δυστοπικές απόψεις σχετικά με το μέλλον της τέχνης, της τεχνολογίας και της επιστήμης.
1-2/2, Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι, 19:00-23:30, είσοδος ελεύθερη
DANCE
Skatebård
Μετά την πρώτη επιτυχημένη εμφάνισή του στο Fasma Festival, ο Νορβηγός DJ και παραγωγός επιστρέφει για ένα πολύωρο χορευτικό set.
2/02, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 00:00, εισ.: 5 ευρώ
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0