ADVERTORIAL

 

Πώς μπορούμε να μιλάμε σήμερα για το θέμα της υγείας, ψυχικής και σωματικής, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας την αποξένωση των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον, με όσα περιλαμβάνει αυτή; Η αστικοποίηση, οι «οργανωμένες» κοινωνίες, η εξέλιξη, έχουν το τίμημά τους, και αυτό δεν είναι μικρό.

 

Όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τα καταπράσινα δάση, τα ανθισμένα λιβάδια και τα ήρεμα ποτάμια, τόσο πιο βαθιά βυθιζόμαστε στο άγχος και στην κατάθλιψη. Μέσα σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων έχουμε χάσει την επαφή με τα ζώα που μας βοηθά να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας, να συνδεθούμε με την ανθρώπινη φύση και να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας.

 

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας

 

Όλα αυτά συνοψίζονται στον τίτλο «One Health 4 All» του φετινού 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας ART4MORE της ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ». Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης μετατρέπεται σε έναν χώρο που τιμά την έννοια του «One Health» μέσα από βιωματικές καλλιτεχνικές δράσεις, οι οποίες εξερευνούν τη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

 

Το πρόγραμμα που θα απολαύσουμε για δύο μέρες στην Οθωνική Αυλή του Πάρκου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ περιλαμβάνει εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, εργαστήρια για όλες τις ηλικίες –καλλιτεχνικά και wellbeing–, περφόρμανς με εναέρια ακροβατικά και visual effects αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας, της τέχνης και του περιβάλλοντος.

 

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας

 

Το Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας ART4MORE δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις όπως yoga και sound bath μέσα στη φύση αλλά και προβολές ταινιών μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα τέχνης, περιβάλλοντος και κοινωνικών ζητημάτων μέσα στον εκθεσιακό χώρο της Αυλής. Highlight του διημέρου, η συναυλία της Ευσταθίας που θα γεμίσει με μουσικές την ιστορική Οθωνική Αυλή του Πάρκου το Σάββατο το βράδυ.

 

Επειδή αυτή η γιορτή για την τέχνη και την ψυχική υγεία μάς αφορά όλους, για ακόμα μία φορά το ART4MORE ξεπερνά τα σύνορα της Αττικής και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Από τη Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη μέχρι τον Βόλο και τη Μυτιλήνη, το φεστιβάλ μάς καλεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού μας και της σχέσης μας με τη φύση.

 

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας

 

Βρες αναλυτικές πληροφορίες στο επίσημο site art4more.org/art4more-2024 και ανακάλυψε τις δράσεις σε όλη την Ελλάδα στο art4more.org/category/perifereia-2024.

12-13 Οκτωβρίου, 11:00-21:00

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον

Οδηγός Διασκέδαση