Αθήνα, η πόλη με τις αμέτρητες επιλογές για να περάσεις καλά σε όλες τις ηλικίες. Οπότε είτε είσαι έφηβος που ψάχνεις εναγωνίως τρόπους να ξεφύγεις από την καθημερινότητα είτε γονιός που αναζητάς πώς να εμπλουτίσεις τις outdoor δραστηριότητες των παιδιών σου, this is the place to be αφού εδώ υπάρχουν πραγματικά αμέτρητες ιδέες, από skate parks και εμπορικά κέντρα μέχρι καλλιτεχνικές ξεναγήσεις στους δρόμους, που σε περιμένουν απλά να τις ανακαλύψεις.

 

Skate parks & πάρκα για άραγμα

Αν αγαπάς την αδρεναλίνη και τα extreme sports, τα skate parks της Αθήνας είναι μια φανταστική επιλογή. Στο ΟΑΚΑ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά της πόλης, με άνετες ράμπες, rails και bowl, ό,τι καλύτερο για skate, BMX και scooter, όπου μπορείς να τελειοποιήσεις τα skills σου, να μάθεις καινούργια tricks και γενικά να κοινωνικοποιηθείς με άλλα παιδιά που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

 

4 +1 πρωτότυπες οutdoor δραστηριότητες στην Αθήνα αν είσαι έφηβος


Αν πάλι, το skate δεν είναι το δυνατό σου σημείο, ένα πάρκο μπορεί να λειτουργήσει επίσης ως τέλειο spot για χαλάρωση, socializing και για να χαρείς τον ήλιο ή να κάνεις μέχρι και πικνίκ. Το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Ελευθερίας, ο λόφος του Φιλοπάππου, η μαρίνα Φλοίσβου, το Άλσος Βεΐκου, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης και το Δάσος Συγγρού είναι, για παράδειγμα, ιδανικά για να μαζευτείτε με την παρέα σου, να παίξετε frisbee, μπάλα, να κάνετε βόλτα ή απλά να αράξετε κουβεντιάζοντας μέχρι τελικής πτώσης.

 

Εμπορικά κέντρα

Αν σου αρέσει το shopping και αναζητάς ένα μέρος για να κάνεις ταυτόχρονα έναν χαλαρό περίπατο, απολαμβάνοντας παράλληλα το αγαπημένο σου ρόφημα, απλά επισκέψου ένα από τα πολλά εμπορικά κέντρα της Αθήνας, για να συνδυάσεις βόλτες με τους φίλους σου, φαγητό και διασκέδαση, αφού εκτός από ψώνια, εδώ θα βρεις και διάφορα special events όπως meet-and-greet με influencers ή μικρές συναυλίες. 

 

4 +1 πρωτότυπες οutdoor δραστηριότητες στην Αθήνα αν είσαι έφηβος

 

Escape rooms & «δωμάτια θυμού»

Τα escape rooms, γεμάτα μυστήριο και τρελή αγωνία, είναι κάτι σαν all time classic στη διασκέδαση και στην Αθήνα έχεις άπειρες επιλογές, τέλειες για κάθε ηλικία και γούστο, ενώ ειδικά αν είσαι έφηβος, είναι ό,τι πρέπει για να τεστάρεις πώς τα πας στην ομαδική δουλειά, ενώ παράλληλα ακονίζεις το μυαλό σου με mind-blowing γρίφους. Δύο από τα γνωστά είναι το Mindtrap και το Exodus Escape Room, με τρελά σενάρια και σκηνικά που σε βάζουν κατευθείαν στο mood, ενώ υπάρχει και level up στα επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την εμπειρία σου. 

 

Κι αν θέλεις κάτι πιο... extreme, δοκίμασε το Λίμπα, το πρώτο «δωμάτιο θυμού»  στην Ελλάδα - κι ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη- για να σπάσεις ό,τι βρεις μπροστά σου υπό τους ήχους μουσικής, διαλέγοντας είτε από τα έτοιμα πακέτα που έχουν φτιάξει οι δημιουργοί του χώρου είτε φτιάχνοντας εσύ το πακέτο με τα πράγματα που θες. 

 

 

Γνώρισε τα graffiti της πόλης

Η street art στην Αθήνα είναι next level και το Μεταξουργείο και τα Εξάρχεια είναι το απόλυτο μέρος για να δεις τα πιο iconic έργα. Αν το vibe σου είναι τέχνη και urban culture, τότε μια περιήγηση στα graffiti της Αθήνας είναι κάτι που πρέπει να κάνεις ASAP και το Athens Guided Urban Street Art Tour ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης.

 

4 +1 πρωτότυπες οutdoor δραστηριότητες στην Αθήνα αν είσαι έφηβος
Gera 1, «Eternal Luv», οδός Καραϊσκάκη, Ψυρρή.

 

Ανακάλυψε όλα τα Instagram spots

Αν θες να απογειώσεις το Instagram feed σου, η Αθήνα είναι σίγουρα η πόλη του content με άπειρες γραφικές γωνίες, τέλειες για φωτογραφίες που θα μαζέψουν όλα τα likes. Οπότε αν είσαι έφηβος και ψάχνεις spots που θα κάνουν το προφίλ σου να φαίνεται επαγγελματικό, δοκίμασε το Athens Instagram Tour, για να ανακαλύψεις τα πιο aesthetic μέρη, από τα παραδοσιακά στενά της Πλάκας μέχρι τα πιο μοντέρνα vibes του κέντρου.