Analog Africa Soundsystem/ Teranga Beat

Ο Samy Ben Redjeb έρχεται στο Crust για μία βραδιά γεμάτη ρυθμό, εξωτική διάθεση

LifO Newsroom 4.5.2018 | 00:00

‘‘The future of music happened decades ago’’. Αυτό είναι το motto τoυ Samy Ben Redjeb, του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από το ανερχόμενο label Analog Africa. Μην βιάζεσαι, όμως. Προτού χαρακτηρίσεις τα λεγόμενά του δείγμα παλιομοδίτικης νοοτροπίας, διάβασε πρώτα την ιστορία του.

Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν ο Samy πραγματοποιούσε τις πρώτες του «ανασκαφές» σε δισκοπωλεία. Η καταγωγή των γονιών του (Τυνησία και Γερμανία) είχε ήδη επηρεάσει έντονα τα μουσικά του γούστα. Αναζητούσε χαμένα, σκονισμένα διαμαντάκια της Μαύρης Ηπείρου και τα άκουγε με ευλάβεια, πηγαίνοντας κόντρα στα «δυτικά» ακούσματα των συνομηλίκων του.

Το 2001, μετά από ένα ταξίδι-μουσική αποκάλυψη στη Ζιμπάμπουε, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την προώθηση της Αφρικανικής μουσικής. Έτσι, ίδρυσε την Analog Africa με έδρα τη Φρανκφούρτη και άρχισε να (επανα)κυκλοφορεί τα κομμάτια δεκάδων Αφρικανών καλλιτεχνών. Πολλά από τα κομμάτια αυτά δεν είχαν ποτέ βγει εκτός συνόρων.

Η επιτυχία ήταν αναπάντεχη. Λίγα χρόνια αργότερα ο Samy παράτησε τη δουλειά του και αφοσιώθηκε πλήρως στα δισκογραφικά σαφάρι, κάνοντας ταξίδια σε χώρες όπως το Μπενίν, το Τόγκο, η Μπουρκίνα Φάσο και η Νιγηρία.

Σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι καλλιέργησε σε μεγάλο βαθμό το δυτικό hype για την αφρικανική μουσική. Την ίδια στιγμή, η Analog Africa είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές σπάνιων άλμπουμ για DJs, παραγωγούς ή συλλέκτες.

ΠΟΤΕ04/05/2018 - 04/05/2018
ΠΟΥCRUST
Οδηγός Διασκέδαση