Κλασική μουσική από αναγνωρισμένες ελληνικές ορχήστρες, world music από γνωστά ελληνικά σχήματα, ελληνική και ξένη ποπ από ερμηνευτές με ξεχωριστές φωνές, έντεχνο τραγούδι. Διάσημες ταινίες του βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 

Προβολές εντυπωσιακών παραγωγών από φημισμένα κέντρα συμφωνικής μουσικής και λυρικά θέατρα της Ευρώπης, με τα πιο λαμπρά αστέρια του διεθνούς μουσικού στερεώματος. Υπαίθριο θέατρο σκιών για όλη την οικογένεια. Αλλά και η μεγάλη Γιορτή της Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Ο Κήπος του Μεγάρου ανοίγει στο κοινό που ετοιμάζεται να ζήσει χαλαρές βραδιές κάτω από τα αστέρια, να ξαπλώσει στο γρασίδι, να πιεί δροσερά ποτά, να χορέψει και να ονειρευτεί συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες.

 

Δείτε τις εκδηλώσεις στο Κήπο του Μεγάρου εδώ

 

 

Πάνος Μουζουράκης - «Μεγαλώνω» Live

 Πέμπτη 20 Ιουνίου | Ώρα έναρξης: 21:00

Από τους πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες και performer της γενιάς του, ο Πάνος Μουζουράκης έχει ετοιμάσει για το κοινό ένα συναρπαστικό live, με το πληθωρικό ταλέντο του, τον πηγαίο αυθορμητισμό του, τη μοναδική του σκηνική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή του.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Από την εμφάνισή του δεν θα λείψουν αγαπημένες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία («Μπερδεμένος», «Αυτή είναι η ζωή», «Φίλα με ακόμα», «Έπαθα αγάπη»), καθώς και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και πολλές μουσικές «εκπλήξεις», όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει ο Πάνος Μουζουράκης σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.

Παράλληλα, θα ακουστούν τραγούδια από την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μεγαλώνω», που υπογράφει το δημιουργικό δίδυμο των Θέμη Καραμουρατίδη-Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ραντεβού την Πέμπτη 20 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου.

 

Παύλος Καλτουρουμίδης | πλήκτρα

Δημήτρης Καλονάρος | τύμπανα

Δημήτρης Φροσύνης | μπάσο

Αλέξανδρος Πουλιάσης | κιθάρα

Δημήτρης Καραγιάννης | σαξόφωνο

Διονύσης Κοκόλης | τρομπέτα

Συμπαραγωγή | Minos EMI – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:

 

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

H Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

Παρασκευή 21 Ιουνίου | Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

Κλασική μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και χορευτικά κομμάτια από το συγκρότημα Babo Koro συνθέτουν το τοπίο της φετινής Γιορτής της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Δημοφιλείς μελωδίες από το ορχηστρικό και οπερατικό ρεπερτόριο επέλεξε φέτος να ερμηνεύσει στη Γιορτή της Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, συμπράττοντας με τη σοπράνο Παναγιώτα Πολυζωίδου και τη φλαουτίστα Ραφαηλία Κόντου. Στο πρόγραμμά τους, δύο εμπνευσμένες δημιουργίες που υμνούν το μεγαλείο της φύσης, «Το τραγούδι του αηδονιού» του Φραντς Γκρότε και το περίφημο βαλς «Φωνές της άνοιξης» του Γιόχαν Στράους II. Θα ακουστούν επίσης η Fantasie brillante πάνω στην όπερα Κάρμεν των Ζωρζ Μπιζέ-Φρανσουά Μπουρν καθώς και η εύθυμη άρια «Glitter and be gay» από την όπερα Καντίντ του Λέοναρντ Μπερνστάιν. Στη μουσική διεύθυνση, ο μαέστρος Ηλίας Βουδούρης.

Παναγιώτα Πολυζωίδου | σοπράνο

Ραφαηλία Κόντου | φλάουτο

Ηλίας Βουδούρης | μουσική διεύθυνση

 

 

Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου

O Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο «Του φωτός και της φωτιάς». Το πρόγραμμα εστιάζει σε τραγούδια του λαού για το θέρος και το έθιμο του Κλήδονα, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου), τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους. Άμεσα συνδεδεμένη με το θερινό ηλιοστάσιο είναι η γιορτή του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου, αλλιώς «Κλήδονα», προσωνύμιο που  προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «κληδών» (φήμη ή φωνή που περιέχει προφητική ρήση σε μαντική τελετή). Στην εποχή του Ομήρου, χρησιμοποιούσαν τη μαγεία του Κλήδονα για να μαντέψουν τα μελλούμενα. Με τα χρόνια, ο Κλήδονας περιορίστηκε στους ερωτικούς χρησμούς.

Κατερίνα Παπαδοπούλου | επιμέλεια προγράμματος, μουσική επιμέλεια, τραγούδι

Χορωδία «Δόμνα Σαμίου» | τραγούδι

Γιώργος Κοντογιάννης | λύρα, κρουστά                          

Κυριάκος Ταπάκης | ούτι

Νίκος Παραουλάκης | πνευστά

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Συγκρότημα Babo Koro

Το φινάλε της Γιορτής της Μουσικής 2024 θα είναι εκρηκτικό, με το μουσικό σχήμα Babo Koro να ανεβαίνει στη σκηνή του Κήπου για να χαρίσει στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη θετική ενέργεια και νεανική ζωντάνια! Σε αυτή τη μουσική συνάντηση που ακροβατεί ανάμεσα στο γλέντι και στη χορευτική συναυλία, το κοινό θα απολαύσει τον χαρακτηριστικό ήχο των Babo Koro, ο οποίος συνδυάζει τους παραδοσιακούς ρυθμούς με τη σύγχρονη progressive rock ενορχήστρωση και τη βαλκανική πολυφωνία.

 

Δημήτρης Αναστασίου | βιολί                 

Αντιγόνη Μπασακάρου | φωνή  

Χρήστος Κυριαζής | σαξόφωνο 

Μιχάλης Δάρμας | μπάσο

Σωτήρης Τσακανίκας | κιθάρα, φωνή

Κώστας Νικολόπουλος | ακορντεόν

Θάνος Τσελεμπής | τύμπανα

 

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:

 

 

 

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου - «Παραλία Κήπος»

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιουνίου | Ώρα έναρξης: 21:00

Λόγω μεγάλης ζήτησης, προστίθεται μία ακόμη συναυλία το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας δίνει και δεύτερο ραντεβού με τους φίλους του στον Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 29 Ιουνίου, μετά τη μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων για την πρώτη του συναυλία που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. Δύο ξεχωριστές βραδιές σε ρυθμό beach party που, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές του Κωστή Μαραβέγια, μεταμορφώνουν το γκαζόν σε άμμο και τα δέντρα σε αλμυρίκια και κέδρους.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Γεμάτος πάντα με την υπέροχη, θετική του ενέργεια και το μεγάλο του χαμόγελο, μοιράζεται όλα τα αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του ‒και όχι μόνο‒ και προσκαλεί το κοινό και φέτος να χορέψει και να τραγουδήσει σε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.

 

Νίκος Αγγλούπας | ηλεκτρικό μπάσο

Άγγελος Αγγελίδης | ηλεκτρική κιθάρα

Jim Staridas | τρομπόνι

Χρήστος Καλκάνης | κλαρινέτο, πλήκτρα

Demian Gómez | κρουστά, τύμπανα

Σωτήρης Παπάκος, Ανδρέας Κουταλάς | υπεύθυνοι ήχου

Φίλιππος Τρέπας | φωτισμοί

Συμπαραγωγή | Minos EMI ‒ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:

 

 

 

Γιώργος Περρής

Τρίτη 9 Ιουλίου  | Ώρα έναρξης: 21:00

Με τον γνώριμο και τον ζεστό του τρόπο, ο Γιώργος Περρής ετοιμάζεται να τραγουδήσει, να μοιραστεί και να συγκινήσει με τη σπάνια φωνή του. Κι όπως σε κάθε συναυλία του, το χιούμορ γίνεται το αόρατο νήμα που ενώσει τις ιστορίες ανάμεσα στα τραγούδια του.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου


Στην εμφάνισή του αυτή ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τραγούδια από το ξεκίνημα του ως το ολοκαίνουργιο τραγούδι του με τίτλο “Θα σ ’αγαπώ” που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες. Γλώσσες και χώρες θα μπερδευτούν στο πρόγραμμα, από τα “Καρδιά Κοίτα” και “Όλα Ένα” ως τα τραγούδια που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο διεθνές μουσικό στερέωμα: “I will wait for you”, “Je suis malade”, “Disobey”, ανάμεσα σε άλλα και κάποιες διασκευές-έκπληξη αγαπημένων τραγουδιών από κάθε γωνιά του κόσμου.
Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Σας υπόσχομαι ένα βράδυ-διαδρομή, με ευγνωμοσύνη, συγκίνηση και σεβασμό. Έχω πολλές ιστορίες και τραγούδια να μοιραστώ μαζί σας από την τελευταία φορά που ανταμώσαμε. Σας περιμένω να συνδεθούμε μέσα από αυτό το μαγικό και θείο πράγμα που είναι η μουσική.
Με όλη μου την αγάπη, Γιώργος»

Συμπαραγωγή | Pure Art – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:

 

 

 

«Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι» με τον Στάθη Άννινο & guests

Τετάρτη 10 Ιουλίου | Ώρα έναρξης: 21:00

Προβολή βωβής ταινίας με ζωντανή μουσική

 

Ο Στάθης Άννινος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς του, συνοδεύει ζωντανά με τους Δημήτρη Κλωνή και Ραφαήλ Μελετέα το αριστουργηματικό Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι του Ρόμπερτ Βίνε. 

Ο υπνωτιστής Δρ. Καλιγκάρι, ο υπνοβάτης Τσέζαρε, και μια σειρά μυστήριων νυχτερινών δολοφονιών «στοιχειώνουν» τον Κήπο του Μεγάρου μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, ποικίλες μουσικές προσμίξεις και τους ήχους πιάνου, τσέμπαλου, ντραμς, μπάσου, Fender Rhodes και αναλογικών synthesizers.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Η ταινία είναι το κορυφαίο βωβό δημιούργημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού.  Από την πρεμιέρα της στις 27 Φεβρουαρίου 1920, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί, να επηρεάζει, και να εμπνέει σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Μαζί με το Θωρηκτό Ποτέμκιν, θεωρείται η σημαντικότερη ίσως ταινία στην εξέλιξη του κινηματογράφου. Και όντως, η επιρροή της είναι καθοριστική για το σινεμά: οι φωτοσκιάσεις ως κύρια έκφραση του φωτός, η εφιαλτική ατμόσφαιρα, η παραμορφωμένη προοπτική και οι «στραβές» γωνίες λήψης, τα δυστοπικά και αντι-ρεαλιστικά σκηνικά, το έντονο μακιγιάζ και το εύρος των ερμηνειών, η εξωπραγματική πλοκή και το αμφιλεγόμενο τέλος.

 

Δείτε το τρέιλερ της εκδήλωσης εδώ:

 

 

Συμπαραγωγή | Μορφωτικό Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ) – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Εκδηλώσεις για παιδιά στον Κήπο του Μεγάρου

 

«Αργοναυτική εκστρατεία» - Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου

19, 26 & 27 Ιουνίου, 2 & 3 Ιουλίου | Ώρα έναρξης: 20:30

Μια καλοκαιρινή περιπέτεια σκιών με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Ο Ηλίας Καρελλάς εξορμά και αυτό το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου με μια ολοκαίνουργια παραγωγή! Φέτος ο αγαπημένος σκιοπαίκτης προσκαλεί το κοινό να ταξιδέψει με την Αργώ, το θρυλικό καράβι των Αργοναυτών. Ο Καραγκιόζης, στο πλευρό του Ιάσονα, θα συναντήσει την ανατρεπτική τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά στον ρόλο της Μήδειας για να συνταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Κολχίδα, με τη μελωδική συντροφιά της επταμελούς μπάντας πνευστών Hasta Brassta. Μια παράσταση για παιδιά από 4 έως 104 ετών, στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας!

 

Ερμηνεία θεάτρου σκιών | Ηλίας Καρελλάς

Μήδεια | Τζώρτζια Κεφαλά

Μουσική ζωντανά στη σκηνή | Hasta Brassta

Ίλια Σαμσόνοφ | σαξόφωνο

Κωνσταντίνος Σαϊβανίδης | τρομπέτα

Θεοδόσης-Άγγελος Σμυρνιός | τρομπέτα

Στέλιος Μίχας-Εγγλέζος | τρομπόνι
Γιάννης Κανακάρης | τρομπόνι
Κωνσταντίνος Ασλανίδης | τούμπα
Κωνσταντίνος Γοντικάκης | ντραμς

Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών | Νικόλας Τζιβελέκης, Απόστολος Γραββάνης, Νικόλας Πέππας

Συμπαραγωγή | Θίασος Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:

 

 

 

Burger Project & Φίλοι - «Πάρτι στον Κήπο του Μεγάρου»

Σάββατο 6 Ιουλίου | Ώρα έναρξης: 18:00

Ένα πάρτι για όλη την οικογένεια στον Κήπο του Μεγάρου!

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Μετά την περσινή τους επιτυχία, οι αγαπημένοι Burger Project επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου για ένα αξέχαστο καλοκαιρινό πάρτι.

Μαζί τους στη σκηνή θα έχουν και εκλεκτούς φίλους: Ο Space Cowboy στο βιολί, ο Billy the Kid στο τρομπόνι και guest super star η φανταστική soul funk queen Idra Kayne, σε μία εκρηκτική συναυλία για όλη την οικογένεια.

Στο πρόγραμμα μπαίνουν οι γνωστές επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια του συγκροτήματος, απρόσμενα κομμάτια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, χιούμορ, αυτοσχεδιασμός και διαδραστικά μουσικά παιχνίδια.

Παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, θείοι και θείες, νονοί, νονές, παππούδες και γιαγιάδες είναι όλοι ευπρόσδεκτοι! Το κοινό θα φορέσει άνετα παπούτσια, θα πάρει μαζί τη χορευτική του διάθεσή και θα διασκεδάσει παρέα με τους αγαπημένους ρυθμούς των Burger Project.

Συμπαραγωγή | Mellow Productions – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Υποστήριξη | Bobos Arts Festival

 

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας εδώ:

 

 

 

Megaron and Unitel Present

Προβολές σε συνεργασία με την UNITEL στον Κήπο του Μεγάρου

25 Ιουνίου, 1 & 8 Ιουλίου | Ώρα έναρξης: 20:30

Για τρίτο καλοκαίρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη UNITEL, από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου, μας προσφέρει μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με φημισμένες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και διάσημους ερμηνευτές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του στον Κήπο.

Οι θεατές κάθονται στο γρασίδι. Μπορούν να φέρουν μαζί τους μαξιλάρια ή ριχτάρια.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

The Odeonsplatz Concert - Συναυλία μαγνητοσκοπημένη στην Odeonsplatz του Μονάχου

Τρίτη 25 Ιουνίου | 20:30 

Lang Lang | πιάνο 
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου 
Μουσική διεύθυνση | Andrés Orozco-Estrada 
 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου 

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Giuseppe Verdi: Οθέλος - Μαγνητοσκοπημένη στην Όπερα της Βιέννης
Δευτέρα 1 Ιουλίου | 20:30

Πρωταγωνιστεί o Jonas Kaufmann


Με αγγλικούς υπότιτλους 
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

 

Συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες στον Κήπο του Μεγάρου

 

Anne-Sophie Mutter & Virtuosi - Συναυλία μαγνητοσκοπημένη στην Όπερα της Βιέννης
Δευτέρα 8 Ιουλίου | 20:30

Βιολί & Μουσική διεύθυνση | Anne-Sophie Mutter


Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου 

 

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της MOTOROIL

Οδηγός Διασκέδαση