Τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2013: Ένα μεγάλο πάρτι

Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος, head bartender του μπαρ Think+ στο Χαλάνδρι

LifO Newsroom 2.7.2013 | 16:07

 

Ένα μεγάλο πάρτι ήταν ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2013, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο Hytra bar restaurant, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Γιώργος ΜεγαλοκονόμοςΟι επτά φιναλίστ bartenders που προέκυψαν από τους 150 περίπου που έθεσαν φέτος υποψηφιότητα, 4 από την Ελλάδα και 3 από Κύπρο, Λίβανο και Τουρκία, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με σκοπό να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού και το εισιτήριο για τον κορυφαίο cocktail event, το «Tales of Cocktail», στην Νέα Ορλεάνη, τον Ιούλιο.

 

Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος, head bartender του μπαρ Think+ στο Χαλάνδρι. Το signature cocktail του, South of Heaven, με Skinos, Cocchi Americano, Fernet Branca και bitters από σέλερι εντυπωσίασε με την αρωματική και γευστική του πολυπολοκότητα την κριτική επιτροπή (Θάνος Προυναρούς από το Baba Au Rum και Σπύρος Πατσιαλός από το Φάλτσο) αλλά και όλους όσοι είχαν την τύχη να το δοκιμάσουν.

 

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Κυρίτσης, του αθηναικού The Gin Joint, ενώ την τρίτη ο Ζάχος Κυρίτσης, από το bar Ten, στη Λαμία.

 

Το rooftop της Στέγης ήταν γεμάτο με κόσμο που απόλαυσε δροσερά Skinos Sour και διασκέδασε με τις μουσικές της Εύας Μπουντούρη του En Lefko.