To ΚIDOT Festival επιστρέφει και φέτος στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2024, από τις 11:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

 

Τι θα δούμε και τι θα κάνουμε στο KIDOT Festival 6; 

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Side Events

Τα Side Events είναι ανοιχτές δράσεις για όλους, με ελεύθερη ροή συμμετεχόντων, στο χώρο του φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα τα βρουν στους χώρους S1 (Stage), S2 & S3. 

 

Φέτος, για πρώτη φορά το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στήνεται το πιο εντυπωσιακό Opening Ceremony με παρουσιαστή τον Γιάννη Σαρακατσάνη με χορευτικά, stand up comedy για παιδιά, πινιάτα με πολλά δώρα, Magic Show και χορό και τραγούδι με το Δήμαρχο του Κidot και τους ήρωες ενώ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στήνεται το απόλυτο παιδικό πανηγύρι με χορούς και τραγούδια, από τους Ρουμπαγιάτ.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης θα πραγματοποιήσει από το χώρο του φεστιβάλ για πρώτη φορά ένα youtube live που θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του στο YouTube.

 

Φέτος, στο φεστιβάλ θα βρίσκεται και η ομάδα "ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ" από το "Η Γεωγραφία είναι πολύ Κουλ" και το αρχιγεωγραφόπουλο Σμαράγδα με meet & greet και πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες.

 

Στο φεστιβάλ θα βρίσκεται και η Βασιλική Μιλλούση, με δημιουργία ιστοριών και θεραπευτικών παιχνιδιών "Emotion in Motion".

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Workshops

Τα workshops είναι πιο δομημένες δράσεις, με περιορισμό αριθμό συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (W1, W2, W3). Κάθε workshop απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες, έχει διάρκεια 60’, ενώ απαραίτητο κριτήριο είναι ο βιωματικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας του. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μισή ώρα πριν το κάθε workshop, με προκράτηση θέσης  στο χώρο διεξαγωγής του κάθε εργαστηρίου. 

 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

 

Playgrounds

Adventure Playground

Ένα playground αφιερωμένο σε όσους αγαπούν την περιπέτεια με φουσκωτά και τραμπολίνο και τοίχο αναρρίχησης! Τοξοβολία, rollers και scooters, teqball και slackline από το WE.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Games Playground

Με arcade ηλεκτρονικά παιχνίδια, για ατελείωτη, retro διασκέδαση. Ακόμα, ετοιμαστείτε για μία immersive εμπειρία, με περιστρεφόμενα μπαλόνια από το Bubblehouse.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Preschool Playground

Ένας χώρος αφιερωμένος σε παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας με sensory και messy play και δραστηριότητες Montessori.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Sports Playground

Οι λάτρεις των αθλημάτων, θα παίξουν φέτος KIDOLYMPICS, αναβιώνοντας τη μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων, με διαγωνιστικά παιχνίδια μπάσκετ για παιδιά και απονομή μεταλλίων και δώρων στους νικητές, ενώ στο χώρο θα πραγματοποιηθούν και motivational Meet & Greet, με τον Γιώργο Χατζηευσταθίου (Αχαρακτήριστος) με challenges γυμναστικής και εκμάθηση ασκήσεων ενόργανης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

 

Thematic Corners

 

 KIDOT in the KITCHEN

To ΚIDOT in the Kitchen, είναι μια νέα θεματική «γωνιά» του KIDOT Festival, αφιερωμένη σε όλους τους μικρούς και μεγάλους food lovers του φεστιβάλ. Εκεί θα  ανακαλύψετε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας, μέσα από διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα
Φώτο.: Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Μαγειρική μαζί με τον celebrity chef Γαβριήλ Νικολαΐδη σε ένα cooking masterclass για μικρούς και μεγάλους

KIDOT in the KITCHEN powered by 
«Εθνική Δράση κατά της Παιδικής παχυσαρκίας». 

Οι δράσεις υλοποιούνται από τη UNICEF σε συνεργασία με το Τhe Why community. 

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

KIDOT Planet Protectors


Η ολοκαίνουρια «γωνία» του KIDOT Festival 6 είναι εδώ, με ξεχωριστές δράσεις και παιχνίδια, που αναδεικνύουν την αξία της προστασίας του πλανήτη, όλα τα στάδια της κυκλικής οικονομίας και την αγάπη για το περιβάλλον.

Δράσεις zero waste & upcycling, βιώσιμη μόδα, ανακύκλωση, κατασκευές και χειροτεχνίες με τους 2 ήρωες του φεστιβάλ, τον Ξούλη και τον Φουρουρούλη.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

KIDOT Bookland

Το KIDOT Bookland, είναι μια «γωνιά» για όλους αυτούς που αγαπούν τα βιβλία.

Είστε έτοιμοι να ξεφυλλίσετε, να μυρίσετε, να διαβάσετε, να διασκεδάσετε και να ξαναβάλετε τα βιβλία, που είναι πολύ σημαντικά για την εξέλιξή μας, στη ζωή σας; 

Η «γωνιά» θα φιλοξενήσει διαδραστικές βιβλιοπαρουσιάσεις αγαπημένων βιβλίων, συγγραφέων και εκδόσεων, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

KIDOT Dreamland

Παιδική ηλικία σημαίνει εξέλιξη, όνειρα φαντασία και δημιουργία.

Αφήστε τα παιδιά να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να εξελιχθούν μέσω της τέχνης και της έκφρασης, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, σε έναν κοινό καμβά.

Με το πέρας του φεστιβάλ οι δημιουργίες θα δοθούν ως δωρεά σε φορείς κοινωνικής προσφοράς που ασχολούνται με παιδιά, με στόχο να γεμίσουν χαμόγελα και να εμπνευστούν για τα δικά τους όνειρα. Σας περιμένουμε να ονειρευτούμε μαζί! 

 

KIDOT Changemakers

Δράσεις αφιερωμένες στην κοινωνία, στην ενσυναίσθηση και στη διαφορετικότητα: στο KIDOT Festival 6 δράσεις ενταγμένες στα side events και τα workshops, δίνουν τις βάσεις στα παιδιά, για μία σωστή και λειτουργική κοινωνία που αγαπάει τον άνθρωπο, μαθαίνει το σεβασμό στα ζώα και στοχεύει στην αλληλεγγύη.

 

KIDOT Steamstars

Αγαπάτε τις κατασκευές, τον προγραμματισμό, τα robots; Στο KIDOT Festival 6 δράσεις ενταγμένες στα side events και τα workshops, είναι αφιερωμένες στα παιδιά που νιώθουν «STEAM Stars».

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

Market

Στο market του KIDOT Festival 6 φιλοξενούνται επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, που ασχολούνται με το παιδί, αλλά και όλη την οικογένεια. Εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, all in one spot.

 

Social Action

To KIDOT Festival έχει έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Καλεσμένοι θα είναι σημαντικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο. 

 

All Day Πολυχώροι

Οι All Day Πολυχώροι του φεστιβάλ, τα έχουν όλα: και market με προϊόντα και υπηρεσίες των πιο καινοτόμων επιχειρήσεων της Ελλάδας και πολλές ακόμα δημιουργικές εκπλήξεις.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

 

 

Food & Drinks Corner

Στo Food & Drinks corner θα δοκιμάσετε γευστικούς συνδυασμούς από τα πιο ιδιαίτερα καταστήματα εστίασης της πόλης. Επιλογές πρωινού, sandwiches, burgers, hot dog, γλυκά και δροσιστικά ροφήματα, περιμένουν να τα απολαύσουμε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φεστιβάλ ή στο χέρι.

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα

 

LOUNGE AREAS

Με τόσες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, χρειάζονται και διαλείμματα. Γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί τα lounge areas και είναι διάσπαρτα στο χώρο του φεστιβάλ. Εκεί οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, ενώ τις πρωινές ώρες τα παιδιά διασκεδάζουν με την Susanna Face Painting.

 

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη

Φέτος, γίνεται μια ακόμα πιο συντονισμένη προσπάθεια, ώστε το φεστιβάλ να γίνει ακόμα πιο συμπεριληπτικό. Περισσότερες δραστηριότητες δίνουν τη δυνατότητα για πιο ευρεία συμμετοχή από όλους, ενώ επαναπροσδιορίζεται η έννοια του διαφορετικού ως πηγή έμπνευσης και μάθησης!

 

Useful Info: 
Στις εισόδους του φεστιβάλ θα υπάρχουν απτικοί χάρτες για τη διευκόλυνση ατόμων με οπτική αναπηρία. 

 

Γιατί σ' αυτό το φεστιβάλ, οι μικροί περνούν τέλεια και οι μεγάλοι γίνονται πάλι παιδιά.

Το promo video εδώ.

 

Πληροφορίες

Ημέρες: Σάββατο & Κυριακή
5 & 6 Οκτωβρίου 2023
Ώρες: 11.00 - 21.00
Τόπος: Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ Helexpo, Θεσσαλονίκη

Με κάθε εισιτήριο εισόδου, δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες (workshops, δράσεις, θεάματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, playgrounds).

H αγορά εισιτηρίου είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη. Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 1 έτους.

*Δωρεάν Πάρκινγκ από την είσοδο της Εγνατίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
 

 

Τιμές Εισιτηρίων

Μονοήμερο
Ατομικό 7 ευρώ (προπώληση) και 
8 ευρώ τις ημέρες του φεστιβάλ

Προσφορά 3 + 1 δώρο  21 ευρώ (προπώληση) 
και 24 ευρώ τις ημέρες του φεστιβάλ
 

Διήμερο 

Ατομικό 12 ευρώ (προπώληση) 
και 14 ευρώ τις ημέρες του φεστιβάλ

Προσφορά 3 + 1 δώρο 38 ευρώ (προπώληση) 
και 42 ευρώ τις ημέρες του φεστιβάλ

 

Προπώληση εισιτηρίων εδώ
 

Οδηγός Παιδιού