Το νησί των θησαυρών, η νέα παράσταση του Θεάτρου Πόρτα για όλη την οικογένεια, έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες, καθηλώνοντας τους μικρούς και μεγάλους θεατές της. Πρόκειται για μία παράσταση με πολλά και εντυπωσιακά κοστούμια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

 

Το νησί των θησαυρών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας (1883), που θεμελίωσε την «πειρατική μυθολογία», μια συναρπαστική περιπέτεια με πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές, που  συχνά χαρακτηρίζεται -και δικαίως- ως ιστορία ενηλικίωσης με άφθονες και πολυεπίπεδες ερμηνευτικές προεκτάσεις. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. 

 

Το νησί των θησαυρών στο Θέατρο Πόρτα

 

Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία. Οι 10 ηθοποιοί ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια του έργου.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κακουλλής

Βοηθός σκηνογράφου: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου, Αναστάσιος Κλης

Κατασκευή κοστουμιών: Όλγα Εβσέεβα

Φωτογραφίες / Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Εικονογράφηση φωτογραφιών: Βίκτωρ Μοσχόπουλος

Παίζουν (αλφαβητικά): Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιάννης Λατουσάκης, Δημήτρης Μήτρου, Μαρί Σουζάν Μουζέλα, Ιωάννης Μπάστας, Τάσος Ροδοβίτης, Γιώργος Φασουλάς.

Understudy: Πέτρος Δημοτάκης

Συμμετέχει ο Λευτέρης Δούρος

Το νησί των θησαυρών στο Θέατρο Πόρτα

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30 & 15:00

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ

Σχολικό 7 ευρώ

Προπώληση: https://www.more.com/theater/children/to-nisi-ton-thisauron/

Ισχύει προσφορά στην τιμή των εισιτηρίων (3+1) για τα Σαββατοκύριακα 28-29 Οκτωβρίου και 11-12 Νοεμβρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ: Εύα Στυλάντερ, (Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-14.30) Τηλέφωνα:210-8658902, 210-8665144 (τηλ.-fax), e-mail:[email protected]

 

Οδηγός Παιδιού