Tα καφενεία της Aθήνας αποκτούν μια δεύτερη ζωή, αυτήν τη φορά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, και φιλοξενούν στα τραπεζάκια τους θαμώνες κάθε ηλικίας και φάσης. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Αφαία στα Πετράλωνα που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε ξανά τις πόρτες του χάρη στον Νίκο Λιάτη, τον Χρήστο Χρόνη και τον Γιώργο Σκουταρίδη.

 

Οι τρεις τους δημιούργησαν ένα στέκι που δεν στέκεται στις ταμπέλες και καλεί τον καθένα να βρει σε αυτόν τον χώρο ό,τι θέλει.

 

Χωρίς πολλές περιττές λεπτομέρειες και με βασικό άξονα τη γύρω περιοχή, που έτσι κι αλλιώς αποπνέει ιστορικότητα, το Αφαία προσφέρει επιλογές σε κρασί και μπίρες και, φυσικά, τσίπουρο και ούζο, όπως ένα καφενείο που σέβεται τον εαυτό του, σε όποιον χωροχρόνο κι αν βρίσκεται. 

 

Αφαία: Καφενείο με μοντέρνα ταυτότητα και παραδοσιακή ψυχή

 

Ο κατάλογος είναι περιεκτικός χωρίς να σε κουράζει με πολλές λεπτομέρειες ή πιάτα που γλυκοκοιτάζουν την γκουρμέ σκηνή. Εδώ τα πράγματα είναι απλά, κατανοητά και νόστιμα. Τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, που σερβίρονται με αγιολί αρωματισμένο με θυμάρι, πιροσκί με σπετσοφάι, χοιρινά μπριζολάκια και μακαρόνια με κιμά –all time classic πιάτο– που φτιάχνονται με paccheri και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας είναι κάποιες από τις επιλογές που οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις, συνοδεύοντάς τες με το αγαπημένο σου απόσταγμα.

 

Ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες, το Αφαία γεμίζει με φως και σου θυμίζει μέσα από τις ελληνικές, γνώριμες γεύσεις του γιατί η έννοια του καφενείου θα είναι πάντα κομμάτι της ταυτότητάς μας.

 

Αίθρας 1, Θησείο 216 8004474

Social: aphaia.athens 

Οδηγός Γεύσης