Κι ενώ τα καλοκαιρινά πάρτι καλά κρατούν, υπάρχει πλέον και μια άλλη πλευρά της Ζακύνθου, πιο κομψή και σικάτη. Ακριβώς αυτόν τον νέο αέρα αντιπροσωπεύει το θέρετρο Lesante Cape, ένας χώρος όπου η πολυτέλεια και η υψηλή γαστρονομία συναντούν την φιλοξενία. Στα ανατολικά της Ζακύνθου, στο χωριό Ακρωτήρι, το Lesante Cape αποτελείται από 95 σουίτες και βίλες διασκορπισμένες σε μια έκταση διαμορφωμένη σαν παραδοσιακό ελληνικό χωριό.

 

Το αστέρι της βρετανικής γαστρονομίας Ollie Bridgwater ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Υφαντίδη στο Lesante Cape

 

Η παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό στη φιλοσοφία του Lesante Cape. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από το μποστάνι που υπάρχει στο χώρο, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Υφαντίδης, ο οποίο έχει σημειώσει μια αξιοθαύμαστη πορεία δουλεύοντας σε γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού: από το DeSi im Tower στη Στουτγάρδη και το Celtic Manor Resort στην Ουαλία, μέχρι το Petrus του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνου και το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Vendome στην Κολωνία του καταξιωμένου σεφ Γιόαχιμ Βισλέρ.

 

Το αστέρι της βρετανικής γαστρονομίας Ollie Bridgwater ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Υφαντίδη στο Lesante Cape

 

Όμως, αυτό το καλοκαίρι το Lesante Cape κρύβει κι άλλους άσσους στο μανίκι. Έτσι, στις 29 Ιουνίου ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον πολυβραβευμένο Βρετανό σεφ Ollie Bridgwater, σε ένα ξεχωριστό degustation event. O Ollie Bridgwater είναι ο executive chef του εστιατορίου SOURCE στο Gilpin Hotel. Υπό την καθοδήγησή του, το εστιατόριο κατάφερε να αποσπάσει ένα αστέρι Michelin μόλις 3 μήνες μετά τα εγκαίνιά του. Για τον Ollie η επιτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες, γι αυτό και κάθε πιάτο, αν και μπορεί να φαίνεται απλό, παρουσιάζεται με κομψότητα, ακρίβεια και αρτιότητα. Όπως έγραψε ο Οδηγός Michelin, το μενού του σεφ είναι «ακριβές και εκλεπτυσμένο», ενώ «αντιστέκεται στον πειρασμό της υπερβολικής πολυπλοκότητας».

 

Το ακριβές, αυστηρό και αριστοτεχνικό στυλ μαγειρικής του σε συνδυασμός με την αγάπη του για τις φρέσκιες πρώτες ύλες είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του SOURCE ως ένα από τα εστιατόρια-σταθμός στη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ollie εντάχθηκε στην ομάδα του Gilpin Hotel μετά από μια επιτυχημένη θητεία στο The Fat Duck του Heston Blumenthal στο Berkshire, ίσως το πιο καινοτόμο και επιτυχημένο εστιατόριο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, ο Ollie μαθήτευσε για πάνω από μία δεκαετία στο πλευρό του Blumenthal, ξεκινώντας από το Hind's Head και στη συνέχεια στο The Fat Duck, όπου ήταν sous chef για περισσότερα από πέντε χρόνια.

 

Το αστέρι της βρετανικής γαστρονομίας Ollie Bridgwater ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Υφαντίδη στο Lesante Cape

 

Με αυτό το εντυπωσιακό βιογραφικό, ο σεφ Ollie Bridgwater καταφθάνει στο Lesante Cape, με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του μια γαστριμαργική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Στις 29 Ιουνίου ο Σταύρος Υφαντίδης και ο Ollie Bridgwater ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μενού, το οποίο αναδεικνύει τις δεξιότητες και τη φαντασία τους, παντρεύοντας την φιλοσοφία των δύο σεφ . Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που εμπνέεται τόσο από την ελληνική παράδοση της επτανησιακής κουζίνας όσο και της πολυπολιτισμικότητας της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομίας. Συνταγές που πατούν με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο στο σήμερα, πάντα με φόντο το βαθύ μπλε του Ιονίου.

 

Οι δύο καταξιωμένοι σεφ δημιουργώντας ένα degustation menu πιάτα με άρωμα καλοκαιριού και ανεπιτήδευτη φινέτσα. Μπλε καβούρι με αβγά αχινού, αγγούρι, αχινό βελουτέ και λεμονόχορτο από τον Σταύρο Υφαντίδη. Sirloin steak με κρεμμύδια, μανιτάρια και Lake District Ale δια χειρός Ollie Bridgwater. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του Lesante Cape. Φυσικά το μενού συμπληρώνεται από εξίσου ευφάνταστα γλυκά κι από ένα προσεγμένο wine-pairing, που έρχεται να αναδείξει τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματα του κάθε πιάτου.

 

Το αστέρι της βρετανικής γαστρονομίας Ollie Bridgwater ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Υφαντίδη στο Lesante Cape

 

www.lesantecape.gr

Οδηγός Γεύσης