Εδώ και δεκαοκτώ χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη περιοχή στην Αστυπάλαια. Η παραλία του Σχοινώντα αποτελούσε συνώνυμο της Αστυφαγιάς. Ένα εστιατόριο, μια ταβέρνα, ένα φαγάδικο που στήθηκε από το μηδέν με πολύ αγώνα και προσπάθεια.
Έκτοτε χιλιάδες επισκέπτες τούς τίμησαν με την παρουσία τους, τους επέλεξαν για να σβήσουν την αλμύρα με μια μπίρα ή για να δοκιμάσουν ένα από τα πιάτα τους που καθημερινά ετοίμαζαν με μεράκι και αγάπη για τους πελάτες τους, οι οποίοι μετά την πρώτη μπουκιά έγιναν φίλοι τους.
Κάπως έτσι, με πολύ ιδρώτα, απέκτησαν το know how. Και όταν οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να παραμείνουν στο νησί, ο Θανάσης Χριστόπουλος και η μπριγάδα του αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.
Και ο σορόκος που τον χειμώνα μεταμορφώνει την Αστυπαλιά σε μια φουρτουνιασμένη πολιτεία τούς «ξέβρασε» στο Παλαιό Φάληρο, έναν τόπο φιλόξενο για τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους.
Και με πολλή προσπάθεια και προσωπική δουλειά η Αστυφαγιά… ξαναγεννήθηκε. Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για ένα γρήγορο ή κανονικό γεύμα, γιατί από τα χαράματα οι μάγειρες είναι στη θέση τους, οι πρώτες ύλες βγαίνουν από το ψυγείο και οι κατσαρόλες με τα τηγάνια βοηθούν στη μεταμόρφωση και τη δημιουργία ενός σπιτικού πιάτου που ανακαλεί παιδικές θύμησες και τη μαγειρική της μαμάς.
Έτσι, από το μεσημέρι οι πελάτες φίλοι τους μπορούν, με ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ στον υπολογιστή, να απολαύσουν στον χώρο τους ένα ζεστό πιάτο καλομαγειρεμένου φαγητού. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε το γεύμα στα φιλόξενα τραπέζια της Αστυφαγιάς για να πείτε και μια κουβέντα παραπάνω, εφόσον ο χρόνος σάς το επιτρέπει.
Το μενού τους με τα μαγειρευτά ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, πολλές φορές και με προϊόντα από την Αστυπαλιά, εκεί όπου γεννήθηκε η Αστυφαγιά, αλλά και με πιάτα που έκαναν το εστιατόριο διάσημο, όπως τα μπιφτέκια, οι ντολμάδες με αμπελόφυλλα, το γιουβέτσι με κατσικάκι ή αρνάκι, οι εξαιρετικοί ψευτοκεφτέδες με ντομάτα, κολοκύθι, αλλά και με ψαρικά όπως το χταπόδι.
Θα ήταν παράλογο ένα κείμενο με λίγες λέξεις να αποτελεί το περιτύλιγμα μιας νόστιμης και εύγευστης κουζίνας. Όμως ειλικρινά αυτή είναι η κουζίνα της Αστυφαγιάς και σας συνιστούμε να τη δοκιμάσετε, όχι γιατί θα αποτελεί εναλλακτική λύση για κάποιο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα αλλά γιατί θα αποκτήσετε νέους φίλους. Καλή σας όρεξη.
ΥΓ.: Ξεχαστήκαμε με τα μαγειρευτά. Υπάρχει και μενού a la carte, κυρίως για τις βραδινές εξορμήσεις, οπότε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με ένα ποτήρι κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με τις νότες μιας κιθάρας και ενός μπουζουκιού που βρίσκονται κάποια βράδια στην Αστυφαγιά.
Ζησιμοπούλου 40Α, Παλαιό Φάληρο, 210 9406595
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0