Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, στο μέρος στο οποίο οι Πειραιώτες αναφέρονται χρόνια τώρα ως «πασαρέλα», βρίσκεται το Belle Amie, το όμορφο νεοκλασικό με την art deco σάλα και τη φιλόξενη, cozy αυλή. Αν καθίσεις στα μαρμάρινα τραπέζια της, με τα φαναράκια και τα αναρριχητικά φυτά, αυτομάτως νιώθεις πως δεν βρίσκεσαι πια στο πολύβουο Πασαλιμάνι αλλά κάπου στην εξοχή. Αν επιλέξεις να απολαύσεις το γεύμα σου στο εσωτερικό του εστιατορίου, θα νιώσεις λες και παίζεις σε ταινία της δεκαετίας του ‘20. Κάθε χώρος του εστιατορίου προσφέρει και μια διαφορετική αισθητικά εμπειρία.
Όμως το πιο σημαντικό ταξίδι που προσφέρουν τα τραπέζια του Belle Amie είναι αυτό στις γεύσεις. Τo πιάτα των σεφ Ειρήνης Μπούρα και Ηλία Παπαδάτου, εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, επαναπροσδιορίζουν κλασικές συνταγές και φέρνουν στο πιάτο δημιουργικές τους εκδοχές με πρωταγωνιστές ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα, φρέσκα ψάρια, όπως προστάζει και η ιχθυόσκαλα που βρίσκεται τόσο κοντά στο εστιατόριο, αλλά και κρέατα μικρών παραγωγών.
Από τα πρώτα πιάτα, δοκιμάσαμε δροσερή σαλάτα κινόα με φράουλες και γαρίδες, βελούδινη κρέμα ταραμά με μελάνι σουπιάς και αυγά χελιδονόψαρου, αφράτα bao buns με τραγανό και ζουμερό μπιφτέκι μπακαλιάρου και μαγιονέζα κρεμμυδιού, τάρτα με βουτυράτη βάση, αρνί Αφοί Στραβαχιλλέα που, αν και κοκκινιστό, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύ και μυζήθρα χανιώτικη για τη δροσιά, και, τέλος, ντολμαδάκια σφυρίδας με τρυφερό αμπελόφυλλο και αυγολέμονο αρωματισμένο με ούζο.
Φροντίσαμε να μείνει χώρος και για τα κυρίως. Σοφή επιλογή, αφού δοκιμάσαμε ωραία χυλωμένο ριζότο με κρέμα κολοκύθας, καλαμάρι και τόσο όσο λάδι τρούφας που δεν κάλυπτε τις υπόλοιπες γεύσεις, αφήνοντας το καλαμάρι να πρωταγωνιστήσει στο πιάτο, και ένα ζουμερό και ωραία ψημένο flank steak με ιδιαίτερη γλυκόπικρη σάλτσα espresso που μου άρεσε πολύ.
Ο επίλογος ήταν ιδανικός, με μια ντελικάτη crème brûlée από απαλή κρέμα βανίλιας, δενδρολίβανο, καμένη καραμέλα και φρούτα του δάσους. Το γεύμα μας το συνοδέψαμε με οίνο ξινόμαυρο του κτήματος Καρυδά, του 2018. Ένα κρασί με έντονο ερυθρό χρώμα, πολύπλοκο στόμα, αρώματα κανέλας, δαμάσκηνου και βατόμουρων. Ήταν η πρόταση του προσωπικού, το οποίο μας το σέρβιρε στη σωστή θερμοκρασία και συνόδευσε αρμονικά το γεύμα μας.
Θα ξαναβρεθούμε στα τραπέζια του Belle Amie είτε για να δοκιμάσουμε κι άλλα πιάτα από το ανανεωμένο μενού, είτε για να απολαύσουμε το πλούσιο brunch του μια Κυριακή μεσημέρι, είτε για κρασί ή κάποιο από τα signature cocktails σε ένα από τα μπαρ του μαγαζιού που υπόσχεται μια «μπονβιβερίστικη» νυχτερινή ζωή. Το Belle Amie αξίζει σίγουρα μια στάση, είτε είσαι Πειραιώτης είτε όχι.
Belle Amie, All day bar restaurant, Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4175740
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0