Δεν γίνεται να μαγειρεύεις νόστιμα αν δε σου αρέσει το φαγητό. Τα δύο αδέλφια, ο Νικόλας και ο Διονύσης, που βρίσκονται πίσω από το Big Nick λατρεύουν τις γεύσεις, αφού μεγάλωσαν μέσα στο εστιατόριο των γονιών τους στη Ζάκυνθο και αποφάσισαν να φέρουν αυτή την αγάπη τους στην Αθήνα, στήνοντας ένα street food spot που είναι τόσο όσο χρειάζεται «του δρόμου», ενώ κρατάει ψηλά τη σημαία της σύγχρονης γαστρονομίας.

 

Οι δυο τους δημιουργούν ένα μενού όπου πρωταγωνιστούν όλα τα αγαπημένα πιάτα που τρως με το χέρι και ειδικά οι burger lovers θα βρουν μια σειρά από ξεχωριστές συνταγές που ανατρέπουν τα συνηθισμένα. Βασισμένα στην αμερικανική φιλοσοφία του smash, αυτά τα burgers μένουν αξέχαστα και είναι άχαστα.

 

Ανάμεσα στα must try είναι το spicy chicken με τρυφερό τηγανητό κοτόπουλο, coleslaw ωρίμανσης, κορεάτικο γλάσο με βάση την πιπεριά, πικλαρισμένες χαλαπένιο, απαλή κρέμα τσένταρ και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και το Chicka Burger με κοτόπουλο πανέ, American cheese, διπλό μπέικον, ντομάτα, iceberg, πίκλες, παρμεζάνα και tartare sauce. 

 

Big Nick
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στο Big Nick γνωρίζουν καλά ότι οι πρώτες ύλες καθορίζουν την υψηλή γεύση, γι’ αυτό φροντίζουν να έχουν ό,τι καλύτερο στην κουζίνα τους. Η κατηγορία double smashed angus είναι μια σειρά από προτάσεις με premium μοσχαρίσιο μπιφτέκι που αξίζει να δοκιμάσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Soy Jalapeno με διπλό smashed black angus American cheese, κέτσαπ από πράσινα ντοματίνια, μαριναρισμένα χαλαπένιο σε σόγια, γουακαμόλε, αβοκάντο, μπέικον, μαγιονέζα και τσιπς κρεμμύδι.

 

Μπορεί το Big Nick να ακούει στον χαρακτηρισμό «street food», αλλά όσα συμβαίνουν στην κουζίνα ταιριάζουν σε εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών. Μπελαλίδικες χειροποίητες παρασκευές και ψαγμένες μαγειρικές τεχνικές συνδυάζονται με μπόλικο πάθος ώστε να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.

 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 145, Αθήνα, 211 4186170

www.bignick.gr

Facebook: Big Nick Athens

Instagram: bignick_ath

Οδηγός Γεύσης