Tα Πετράλωνα είναι μία από εκείνες τις γειτονιές όπου το καλοκαίρι στην Αθήνα γίνεται πιο ενδιαφέρον, αποκτά μια urban γοητεία στην οποία δύσκολα αντιστέκεσαι. Εδώ, λοιπόν, ανάμεσα στα co-working spaces και τις εναλλακτικές θεατρικές σκηνές, μόλις λίγα λεπτά από την Τεχνόπολη, άνοιξε τις πόρτες του το Café Nacional.

 

Ένα νέο all-day στέκι που καταφέρνει να μείνει μακριά από τον θόρυβο της πόλης, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου και σε καλωσορίζει όλη μέρα σε μια ατμόσφαιρα που δεν γίνεται να μη σου φτιάξει τη διάθεση. Ο Άλεξ Πετράκης, γνωστός για το ατμοσφαιρικό του στυλ, έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση στον εσωτερικό χώρο με λεπτομέρειες από διαφορετικές εποχές που σου τραβάνε το βλέμμα και σου δημιουργούν μια αυθόρμητη οικειότητα. Όσο για την αυλή στο πίσω μέρος, αυτή μοιάζει με μια χρονοκάψουλα από την παλιά αριστοκρατική Αθήνα, με τα φερ φορζέ και τα χρωματιστά μαξιλάρια να σε υποδέχονται σε ένα καταπληκτικά στημένο σκηνικό. Όλα αυτά ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά που σε δροσίζουν και χαλαρώνουν όλες τις αισθήσεις σου. 

 

Café Nacional

 

Η αισθητική του χώρου που ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να επισκεφθείς το Café Nacional. Οι πρωτότυπες γεύσεις της κουζίνας, η ενημερωμένη κάβα με αποστάγματα και οινικές ετικέτες αλλά και οι δροσιστικές επιλογές σε signature cocktails συνδυάζονται για να σε μαγέψουν όποια στιγμή της ημέρας κι αν βρεθείς στην οδό Ευρυσθέως. 

 

Το Nacional είναι το new entry που εύκολα θα μπει στη λίστα με τα πιο buzzing all-day στέκια της πόλης.

 

Ευρυσθέως 4, Πετράλωνα, 698 669 7348 

Facebook: Cafe Nacional 

Instagram: cafenacional_athens

Οδηγός Γεύσης