Στη Θεσσαλονίκη το brunch είναι μια ιεροτελεστία ιδιαίτερη, μια συνάντηση γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με γεύσεις και νοστιμιά ένα πρωί Κυριακής. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία έκπληξη που το brunch στο The Caravan Café έχει γίνει talk of the town στους foodies της πόλης, αφού προσφέρει ακριβώς αυτό. Σε έναν χώρο με vintage διακόσμηση και «σπιτική» διάθεση συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις και πιάτα που δημιουργούν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. 

 

The Caravan Café

 

Το μενού που κάνει τη διαφορά

Με βαθιά γνώση και σεβασμό στην πρώτη ύλη, ο σεφ Αντώνης Μουστάκης «παντρεύει» τοπικά υλικά με σύγχρονες γεύσεις, συνθέτοντας ένα κοσμοπολίτικο, contemporary μενού με παραδοσιακές πινελιές. Αντλώντας έμπνευση από την αστική κουζίνα της πόλης και το μεσογειακό του γευστικό ταμπεραμέντο, δημιουργεί ένα μενού υψηλής τεχνικής και ισορροπημένης δημιουργικότητας. Πρέπει να δοκιμάσεις το croque madame με καπνιστό μετσοβόνε, καπνιστή γαλοπούλα, μπεσαμέλ, σάλτσα φέτας και τηγανητό αυγό, αλλά να γευτείς και το παραδοσιακό πεϊνιρλί με chutney πιπεριάς, φέτα, αυγό ποσέ και σχοινόπρασο. Η «πειραγμένη» μηλόπιτα σε καραμελωμένο μπριός, κρέμα πατισερί, κομπότ μήλου, καραμέλα και κραμπλ ξηρών καρπών θα κλείσει τέλεια το γεύμα σου, ενώ στο μενού θα βρεις αρκετές vegetarian και vegan επιλογές. Το signature πιάτο των γλυκών, βέβαια, είναι δικαιωματικά η αυγόφετα από τσουρέκι Θεσσαλονίκης, με μους λευκής σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης και σπιτικό γλυκό τριαντάφυλλο της γιαγιάς.

 

The Caravan Café

 

Η τοποθεσία δίνει αξία

Κρυμμένο πίσω από το μνημείο του Αλκαζάρ, στη γειτονιά του Καραβάν Σαράι στην οδό Βαμβακά 3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το The Caravan Café|Brunch είναι ένα φιλόξενο καφέ αλλά και ένα σύγχρονο bed & breakfast με 17 δωμάτια που υποδέχεται ταξιδιώτες, ντόπιους ή φιλοξενούμενους στον χώρο του. Διάλεξε το τραπέζι σου μέσα στα σαλόνια του, ανάμεσα σε παλιά έπιπλα με μοντέρνα αισθητική, είτε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο παρέα με το mural του Lobby Boy που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Μάριος Σιμόπουλος, εμπνευσμένο από την αγαπημένη ταινία του Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel, και απόλαυσε το πιο ιδιαίτερο brunch της πόλης. Στις αίθουσες του The Caravan Café μπορείς να διοργανώσεις όποια εκδήλωση μπορείς να φανταστείς ή να το επιλέξεις ως ένα μοντέρνο co-working space, κατάλληλο για διάβασμα και δουλειά. Δεν είναι τυχαίο πως η μοναδική του αισθητική έχει βραβευτεί και παραμένει ένας χώρος που ξεχωρίζει για την όλη του ατμόσφαιρα.

 

The Caravan Café

 

Βαμβακά 3, 2313 062790 

www.thecaravancafe.gr

ΤikΤok: thecaravangr

Instagram: thecaravangr.

To brunch menu σερβίρεται καθημερινά 09:00-16:00

Οδηγός Γεύσης