Ο Σπύρος ζούσε στο Σικάγο. Ελληνοαμερικανός –και οι δυο γονείς του είναι Έλληνες–, διακοσμητής στο επάγγελμα αλλά απο μικρός είχε ένα πάθος, τη μαγειρική. Για εκείνον, η περίοδος του Covid υπήρξε μια life changing εμπειρία. Άφησε τη δουλειά του ως διακοσμητής και ήρθε στην Ελλάδα, φέρνοντας όμως μαζί του ένα σημαντικό κομμάτι του πολυπολιτισμικού Σικάγο. 

 

Το Chicago Beef δεν το λες σαντουιτσάδικο. Το λες μια εντελώς διαφορετική πρόταση casual food που τρώγεται με τα χέρια, αλλά απέχει από το κλασικό street food. Το καταλαβαίνεις από την πρώτη ματιά –πριν ακόμα φτάσεις στην πρώτη μπουκιά– ότι κάτι διαφορετικό γίνεται εδώ.

 

Chicago Beef
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αυτό που γίνεται είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία που ξεκινά με την επιλογή των εκλεκτών υλικών και καταλήγει στο πιάτο σου σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Το μοσχάρι Omaha Black Angus Αμερικής σιγομαγειρεύεται για ώρες σε μια χειροποίητη μαρινάδα και παραμένει ζουμερό την ώρα που κόβεται σε λεπτές φέτες. Έπειτα, αυτό το premium έδεσμα μπαίνει –σε γενναία ποσότητα– μέσα σε μια φρεσκοψημένη γαλλική μπαγκέτα και συνδυάζεται με μαριναρισμένες ψητές πιπεριές ή χειροποίητες πίκλες λαχανικών. Στις επιλογές παίζει ψηλά και η εκδοχή με χοιρινό που συνδυάζεται με καραμελωμένα κρεμμύδια ή το Ιtalian style sandwich με homemade λουκάνικο που έχει πάρει άρωμα και γεύση από τα βότανα και τις μυστικές τεχνικές του Chicago Beef. Αν θέλεις να νιώσεις ακόμα πιο έντονα τη γεύση των νόστιμων ζωμών, μπορείς να ζητήσεις να βουτήξουν το ψωμί μέσα στη σάλτσα του κρέατος – αν το κάνεις μια φορά, θα κολλήσεις.

 

Τα beef sandwiches είναι το street food που έφτιαχναν οι Ιταλοί μετανάστες στο Chicago και σύντομα έγινε κομμάτι της γευστικής παράδοσης όλης της πόλης. Ο μετανάστης Σπύρος επιστρέφει στον τόπο του και καταφέρνει να βάλει στον γευστικό χάρτη της Αθήνας ένα νέο κεφάλαιο που θα αγαπήσεις αμέσως μόλις το γνωρίσεις.

 

Ρόμβης 26, Αθήνα, 210 3312877 

www.chicagobeefathens.com 

Instagram: chicagobeef_athens

Οδηγός Γεύσης