Ο μύθος της γαλλικής κουζίνας έχει ζωντανέψει εδώ και λίγο καιρό στο Παγκράτι, μια γειτονιά που συγκεντρώνει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της γαστρονομικής Αθήνας.
Το Cinq Sens είναι ένα γαλλικό νεο-μπιστρό από εκείνα που σε γοητεύουν με την αισθητική και τη φινέτσα τους. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα, με το ζεστό κυπαρισσί να κυριαρχεί, την αρχοντική όψη του μαρμάρου και τη ζωντάνια του ξύλου να συμπληρώνουν το σκηνικό. Μέσα από τη μεγάλη τζαμαρία της κουζίνας βλέπεις να εκτελούνται γαλλικές συνταγές και τεχνικές με σχεδόν χορευτικό τρόπο, σαν σε ένα θεατρικό που σε συνεπαίρνει.
Ο σεφ Παντελής Μηνιώνης, γεννημένος στη Χίο, με σπουδές στο Παρίσι και εμπειρία σε γαστρονομικά εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας με αστέρια Michelin, προτείνει στο Cinq Sens μια κάρτα που ακολουθεί την εποχικότητα, σέβεται την καλή πρώτη ύλη και αλλάζει τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο. Στο φθινοπωρινό μενού θα βρεις από ραβιόλι Coq au Vin και Pâté de Campagne μέχρι μοσχαράκι Bourguignon και Rib eye Black Angus με σάλτσα πιπέρι. Από ψαροφαγικές επιλογές, ξεχωρίζει το χταπόδι με σαλάμι Λευκάδος και πορτοκάλι και η μπουγιαμπέσα με την πυκνή της γεύση και υφή.
Αξίζει να δοκιμάσεις το μενού γευσιγνωσίας για να ανακαλύψεις τις signature συνταγές και να γευτείς την ποιότητα των πρώτων υλών. Το προζυμένιο ψωμί είναι χειροποίητο, το βούτυρο φτιάχνεται in house και το ελαιόλαδο και τα ψάρια έρχονται από τη Χίο.
Η λίστα με τα κρασιά, που συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει μια σειρά από μονοποικιλιακές ετικέτες από τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα που ολοκληρώνουν την εμπειρία την οποία πρέπει να ζήσεις ώστε να καταλάβεις γιατί η γαλλική κουζίνα παραμένει ακλόνητη στον θρόνο της.
Πύρρου 38, 211 0034063
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0