Μια ξεχωριστή και κλασική επιλογή, με ανανεωμένη εμφάνιση, ένταση στη λεπτομέρεια και πολυπλοκότητα στο ποτήρι -αυτό είναι το Cuvee III.

 

 

Ένα απολαυστικό λευκό blend Μαλαγουζιάς, Ασύρτικου και Chardonnay από ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων που χαρίζει άφθονη cool climate δροσιά, νεύρο, στρογγυλάδα, εξαιρετική καθαρότητα, ισορροπία και πιπεράτη τσαχπινιά.

 

Η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, δύο χαρισματικές και σπουδαίες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, συνδυάζονται σε ένα ιδιαίτερο χαρμάνι, μαζί με το Chardonnay και δημιουργούν ένα κομψό και πολύπλοκο κρασί. Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυμώνουν σε μικρές δεξαμενές και ωριμάζουν με τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay ζυμώνει σε βαρέλια αποκτώντας πλούσιο και λιπαρό χαρακτήρα. Το υψόμετρο των αμπελώνων της Τράπεζας και της Βρόσθενας, στην ορεινή Αιγιάλεια, που αγγίζει τα 900 μέτρα, χαρίζει στο κρασί με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα.

 

Cuvee III Μέγα Σπήλαιο: Ένα εκρηκτικό blend από τους χαρισματικούς αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας

 

Στο τραπέζι, το κρασί μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις πράσινες πλούσιες σαλάτες, ντολμαδάκια, κολοκυθόπιτα, φοντύ τυριού, τηγανιτό κοτόπουλο, λευκή αστακομακαρονάδα αλλά και με ριζότο λαχανικών και ζυμαρικά με λευκή σάλτσα.

 

*Διακρίσεις οίνων

Χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Mundus Vini 2024

Χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2024

 

www.megaspileo.gr

Facebook: Mega Spileo Estate

Instagram: megaspileo_estate

 

Οδηγός Γεύσης