Δύο Έλληνες υποψήφιοι στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου και ο Νίκος Μαυροκώστας βρίσκονται ανάμεσα στους 10 φιναλίστ της περιφέρειας των Χωρών της Μεσογείου
Ο δρόμος για το Μεγάλο Τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018 είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι δέκα φιναλίστ από κάθε μία από τις είκοσι μία περιφέρειες παγκοσμίως, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά. Η επιλογή έγινε μέσα από χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από νεαρούς σεφ 90 διαφορετικών χωρών που αποζητούν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της παγκόσμιας αναζήτησης ταλέντου του S.Pellegrino για τον best young chef παγκοσμίως και ουσιαστικά μιας μοναδικής ευκαιρίας να συναντήσουν μαγειρικά ταλέντα από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν ιδέες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες και να μάθουν.
Στη φετινή διοργάνωση, δύο Έλληνες Chef διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα, με το πιάτο «Ellinon Gefsis» και τον Νίκο Μαυροκώστα, Sous Chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, με το πιάτο «Mediterranean ''soul'' seafood and shellfish with bottargo».
Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, οι φιναλίστ κάθε περιφέρειας θα συναγωνιστούν σε τοπικές προκλήσεις. Μια κριτική επιτροπή από ανεξάρτητους και κορυφαίους chef θα κρίνει τα πιάτα που φέρουν την προσωπική υπογραφή του κάθε φιναλίστ και θα επιλέξει τον νικητή, ακολουθώντας τους πέντε Χρυσούς Κανόνες.
Για τις Χώρες τις Μεσογείου, ο τοπικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου 2017 στο Τελ Αβίβ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν o πολυ-βραβευμένος Νίκος Ρούσσος, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Funky Gourmet" που κατέχει δύο αστέρια Michelin, την μεγαλύτερη διάκριση εστιατορίου στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show "Master Chef" και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler.
Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017 θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον Μεγάλο Τελικό, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί και ένας «Chef Mentor» - μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο chef προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση.