Η Eμπράρ είναι ένας και ίσως ο μοναδικός street food δρόμος στη Θεσσαλονίκη! Αράζεις στα beer tables και βρίσκεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με γαστρονομικές «αλητείες» στην Pizza Hood, τα υπερ-famous black angus beef burgers με γλυκοπατάτες του Tarantino αλλά και 15 βρύσες με φρέσκιες μπίρες στο ολοκαίνουργιο Grook Taproom. Όλα αυτά με σάουντρακ χιπ-χοπ και φανκ μουσικές. Κάποιες Κυριακές του χρόνου έχε το νου σου για vinyl και thrift-second hand Sunday pop ups από τοπικές μπράντες.
Έπεται συνέχεια με ένα speciality coffee που θα ανοίξει τους επόμενους μήνες, και με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.
Ερνέστου Εμπράρ 2, Θεσσαλονίκη
Facebook: Ebrar Street Rest Area
Tarantino Sandwiches & Fries
Προτίμησέ το μέτριο!
Aν είσαι burger lover, το Tarantino έχει να σου πει πολλά μέσα από τα αργομαγειρεμένα και καπνισμένα κρέατα και τον 100% black angus κιμά που κάνουν τη διαφορά σε κάθε πρόταση. Οι σπιτικές σος, οι homemade πίκλες και τα αριστοτεχνικά καραμελωμένα κρεμμύδια έρχονται να συμπληρώσουν ένα μενού που παίζει ψηλά και σε προκαλεί να προλάβεις καθημερινά τα δικά σου αγαπημένα. Στα must try το Ρulled Ρork Βurger με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, τραγανή coleslaw και φρέσκο μήλο σε φέτες, αλλά και το Bacon & Cheese Burger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus 175 γρ., τσένταρ, μπέικον και chutney μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, πίκλες χειροποίητες και τη μοναδική Tarantino burger sauce.
Instagram: tarantinothessaloniki
Pizza Hood
Pizza for the People
Ζυμάρι που ωριμάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, κόκκινη σάλτσα San Marzano και αλεύρι από την Ιταλία, ιταλική αγελαδινή μοτσαρέλα αλλά και βουβαλίσια από ελληνικές φάρμες: όλα αυτά συνθέτουν την απλή ναπολιτάνικη πίτσα. Από το 2019 στον δρόμο της Ερνέστου Εμπράρ, ο φούρνος καίει στους 430 βαθμούς Κελσίου ψήνοντας δύο μεγέθη, 30 και 40 εκατοστών, ενώ μπορείς να επιλέξεις και κομμάτια από τη βιτρίνα με υλικά που δεν θα βρεις αλλού, όπως spicy peperoni και σπιτική σάλτσα από κολοκύθα. Στα must try η κλασική σε όλους Marinara αλλά και η ιδιαίτερη Cheesus με τρία διαφορετικά τυριά, λουσμένη με μέλι. Σπιτικές σος για τρομερά crust dips και, φυσικά, homemade Tιραμισού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια μεγάλη γκάμα σε φυσικό κρασί από Έλληνες παραγωγούς, αλλά και Spritz. Η Pizza Hood εξυπηρετεί καθημερινά από τις 13:00 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση κάθε Παρασκευή και Σάββατο που μπορείς να βρεις λαχταριστά κομμάτια στη βιτρίνα μέχρι και τη 1!
Grook Taproom
Ένα project αφιερωμένο στην μπίρα
Η καρδιά τoυ ποιοτικού ζύθου, δηλαδή της craft μπίρας, χτυπάει στο κέντρο της πόλης. Το Grook είναι ένα καθημερινό festival craft μπίρας, με απίστευτες γευστικές επιλογές από τις καλύτερες ανεξάρτητες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να εναλλάσσονται στις 15 βρύσες του. Το Grook, φυσικά, έχει και τα δικά του «ζυθοποιήματα»: μπίρες που παράγουν οι άνθρωποί του σε συνεργασία με φίλους ζυθοποιούς ανά τον κόσμο! To Grook Taproom είναι ένα από τα πιο επίκαιρα brewing & serving projects ποιοτικής μπίρας στα Βαλκάνια. Μάλιστα, φιλοδοξεί σύντομα να έχει και το δικό του nanobrewery όπου και θα ζυθοποιεί τις δικές του μπίρες. Εκτός από τις 15 βρύσες, πάνω από 30 cans & bottles σερβίρονται καθημερινά από τις 17:00 έως τη 01:00.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0