Ένα master class για τις σούβλες απ' όλο τον κόσμο ετοιμάζει η Μυρσίνη Λαμπράκη
Από τα ρωσικά shashlik και το ελληνικό κοντοσούβλι στα γιαπωνέζικα yakitori
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι επαγγελματίες και όλα όσα θέλουν να μάθουν οι ερασιτέχνες λάτρεις του ψησίματος για τον τρόπο κοπής, διαχείρισης και ψησίματος του κρέατος αλλά και πολλές χρήσιμες ιδέες για μαρινάδες, σάλτσες και μπαχαρικά θα διδάξει η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη με guest τον Γιώργο Καραγιάννη στο σεμινάριο «Meat on the Stick» & «Σούβλες» από όλο τον κόσμο.
Οι σεφ θα μοιραστούν τα μυστικά τους με τους για τις τέλειες σούβλες και τα κρέατα σε μικρά και μεγάλα σουβλάκια όπως τα ρώσικα και καυκάσια shashlik, το shish kebab, το ελληνικό κοντοσούβλι, τη βραζιλιάνικη σούβλα, τα γιαπωνεζικα yakitori και kushiyaki κ.α.
Θα δείξουν step by step όλες τις τεχνικές με τη χρήση των grill και του bbq με διαφορετικά είδη κάρβουνου δημιουργώντας άκρως ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύση και παρουσίαση.
Ταυτόχρονα θα δώσουν tips για τη σωστή θερμοκρασία ψησίματος, τους συνδυασμούς των μπαχαρικών για κάθε κρέας και τρόπο ψησίματος, συνταγές για μαρινάρισμα των κρεάτων αλλά και συνοδευτικές σάλτσες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες σεφ, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σε ερασιτέχνες ψήστες και λάτρεις του κρέατος. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου μαγειρικής καθώς και το έντυπο υλικό με συνταγές.
Συνταγές
Καυκάσια Shashlik μαριναρισμένα σε ξινόγαλο και βότανα.
Χοιρινό κοντοσούβλι σε άρμη από κονιάκ και αλάτι αρωματισμένο με άγριο θυμάρι.
Σουβλάκια προβάτου μαριναρισμένα σε νερό από θυμάρι και Αιγυπτιακή κιουμπέμπα.
Βραζιλιάνικη σούβλα από κιλότο Ελληνικής μοσχίδας.
Γιαπωνέζικες σούβλες trip tip με Hoisin sauce.
Σούβλα κοτόπουλου με μαρινάδα από εστραγκόν μουστάρδα και μέλι.
Σαλάτα chimichurri.
Τζατζίκι με wasabi.
Σαλάτα με καπνιστό ανανά και κόλιανδρο.
Guacamole με τσίλι.
Λιβανέζικη σαλάτα Mutabal.
Ρομέσκο με αμύγδαλα.
Info
Τετάρτη 9/05/2018
Ώρα: 18:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 120€ / Δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 03/05/2018 κόστος 90€ / Φοιτητές Σχολών Μαγειρικής 70€
Πληροφορίες: 2106148684, 2110124610, [email protected]
Διεύθυνση: Foodvisions, Παπαφλέσσα 56, Νέα Ερυθραία, 14671