Estrella σημαίνει αστέρι. Ίσως να έχεις αποσυνδέσει τη μετάφρασή του από τα ισπανικά γιατί στη γλώσσα της γεύσης, το όνομα αυτό σημαίνει brunch. Και ναι, μερικές φορές οι γεύσεις ξεπερνούν τους γλωσσικούς ορισμούς. Άλλωστε και το brunch εδώ ξεφεύγει από τα στερεότυπα και γίνεται μια all day πρόταση world food χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
Το νέο Estrella στη στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να παρουσιάσει ένα νέο concept και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, στα δέκατα γενέθλιά του. Με αφορμή αυτή την επέτειο ο νέος χώρος – που απλώνεται σε 156τμ – εκφράζει μια διαφορετική γαστρονομική άποψη όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και η έννοια του sustainability γίνεται καθημερινή πρακτική. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό υπογράφει το Studio Materiality σηματοδοτώντας ακόμα και στην όψη μια νέα εποχή, αυτή της δεύτερης δεκαετίας.
Στο μενού του Estrella Modiano, που σιγά – σιγά θα συναντήσουμε σε όλα τα μαγαζιά, θα βρεις προζυμένιο ψωμί με χειροποίητο παστράμι, καπνισμένο in house, σπανάκι και παλαιωμένο τσένταρ, κουλούρι Θεσσαλονίκης με φέτα, κονφί από τοματίνια και βότανα, αλλά και pancakes με μέλι Χαλκιδικής και ταχίνι. Ακολουθώντας την ίδια λογική του greek branded menu, ο κατάλογος εμπλουτίζεται με την κατηγορία Pizza Napoletana Ala Greca. Ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης με το χαρακτηριστικό ναπολιτάνικο στεφάνι, συνδυάζεται με ολόφρεσκα υλικά ελληνικής προέλευσης σε συνταγές που θα λατρέψεις – σε όλες πρωταγωνιστεί η μοτσαρέλα από τη λίμνη Κερκίνης. και συνδυάζεται με καπνιστό Μετσοβόνε, ελληνικό πεπερόνι και αρωματικά της ελληνικής φύσης. Πρέπει να δοκιμάσεις την Copa με ελληνικό αλλαντικό από την Κρήτη και rucola και φυσικά τη μοναδική Μαργαρίτα που στην απλότητά της θα ανακαλύψεις τη διαφορά στη γεύση.
Ο νέος κατάλογος του Estrella Modiano συνοδεύεται από το κατάλληλο ποτό. Στο bar o Δημήτρης Καϊταλίδης δημιουργεί μια σειρά από cocktail για κάθε στιγμή βασισμένα και αυτά σε ελληνικά προϊόντα. Το Caleano με τεκίλα, πατζάρι, φυστίκι Αιγίνης και γκρέιπφρουτ είναι από τα κορυφαία. Με πίστη στην έννοια της βιωσιμότητας εδώ τίποτα δεν πάει χαμένο, γι’ αυτό θα δεις ακόμα και τα κελύφη από τα φυστίκια να χρησιμοποιούνται με κάποιο τρόπο.
Το όνομα Estrella θα το συναντήσουμε σε μια νέα εξαιρετική συνεργασία με το Hyatt στη Θεσσαλονίκη να διοργανώνει θεματικά brunches με guest σεφ από διαφορετικά μέρη. Στο πρώτο event είναι καλεσμένοι οι Nomads and Savage από τη Μακεδονία, μια ομάδα που μαγειρεύει στην άγρια φύση με χάλκινα σκεύη χρησιμοποιώντας οργανικά υλικά, με τη συνοδεία της μπάντας δρόμου Entopica. Στα side project που ετοιμάζονται είναι και το Surfer Maya, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στο εστιατόριο του Domes of Elounda, αφιερωμένο στην κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή.
Το Estrella Modiano εγκαινιάζει ένα νέο concept όπου η γευστική απόλαυση συνδυάζεται με την ελληνική παράδοση αλλά και με τον σεβασμό στο περιβάλλον. Κι αυτό από μια ομάδα που εδώ και δέκα χρόνια μας έχει πείσει ότι η γαστρονομία είναι πάνω απ’ όλα ελευθερία και χαρά. Με αυτή τη χαρά αναμένουμε και τα δυο νέα μαγαζιά στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και στο Χαλάνδρι της Αθήνας που θα φέρουν τη φιλοσοφία αυτής της νέας άποψης πάνω στο all day brunch.
Παύλου Μελά 48, Θεσσαλονίκη, 2310 27 2045,
Facebook: Estrella
Instagram: estrella.worldstreetfood
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0