Δεν είναι δύσκολο να γίνει αγαπημένη σου η Φαβορίτα. Το νέο στέκι που βρίσκεται στην πλατεία Αβησσυνίας έχει κάτι από την πολύχρωμη διάθεση των γιουσουρούμ της περιοχής και στήνει τα τραπεζάκια της σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές του κέντρου για να σε υποδεχτεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. 

 

Μπροστά σου ξετυλίγεται το πάρτι που στήνεται μπροστά στα παλαιοπωλεία, ενώ η σκιά των δέντρων δημιουργεί τη δροσιά που χρειάζεσαι για να περάσεις λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, απολαμβάνοντας το φετινό «summer and the city». Γεύσεις ελληνικές, βγαλμένες από την παράδοση, σερβίρονται από νωρίς, δημιουργώντας μια ντόπια εκδοχή του brunch, και συνεχίζουν να μαγεύουν μέχρι αργά το βράδυ, με τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά κάθε συνταγής. Στο μενού θα βρεις σφακιανή πίτα με μυρωδικά, κεφτεδάκια της παιδικής γιορτής αλλά και επιλογές που καλύπτουν τις ενήλικες αναζητήσεις σου όπως το χούμους με παντζάρι που τελειώνει με το που προσγειώνεται στο τραπέζι.

 

Φαβορίτα
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Τα κοκτέιλ της μπάρας συνδυάζονται με τις παραδοσιακές γεύσεις σε ένα πάντρεμα τόσο αναπάντεχο όσο και γευστικό. Οι απογευματινές βόλτες αποκτούν ένα άλλο ενδιαφέρον όταν το ιταλικό spritz συνδυάζεται με λουκάνικο χωριάτικο και οι μουσικές –από Χατζηφραγκέτα μέχρι Καζαντζίδη– παίζουν στο background.

 

Η ατμόσφαιρα στη Φαβορίτα ολοκληρώνεται με τη συλλογή από καδράκια που φιγουράρουν στους τοίχους, όπου θα δεις προσωπικότητες αλλά και γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία μας να στέκονται δίπλα δίπλα. Ο Σταμάτης Κόκοτας –δεν θα μπορούσε να λείπει ο άνθρωπος που έκανε τη φαβορίτα μόδα–, ο Μπρους Λι, ο Μάνος Χατζιδάκις, μέχρι και η περίφημη τοιχογραφία με το φιλί των Έριχ Χόνεκερ και Λεονίντ Μπρέζνιεφ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο παζλ που χαζεύεις για ώρα.

 

Η Φαβορίτα φτιάχτηκε για να ξυπνάει αναμνήσεις από μια εποχή πιο αθώα, πιο αληθινή, πιο χρωματιστή και το καταφέρνει πολύ καλά, αφήνοντας το δικό της στίγμα στο κέντρο της πόλης.

 

Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι, 210 3210016 

Facebook: Favorita Eatery & Drinkery

Instagram: @favorita.athens

Οδηγός Γεύσης