Food & wine experience στο ξενοδοχείο Semiramis
Βραδιές γευσιγνωσίας που συνδυάζουν εκλεκτούς οίνους με μοναδικές γεύσεις, κάθε δεύτερη Πέμπτη.
Στο ξενοδοχείο Semiramis αρχίζει και πάλι ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι: Το Food and Wine Experience συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, κάθε δεύτερη Πέμπτη (2 φορές το μήνα) και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του κρασιού και της γεύσης.
Η πρόταση εξόδου του Food and Wine Experience αρχίζει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με μερικές από τις πιο κλασικές ετικέτες του Κτήματος Παλυβού. Τρεις απ' τις ποικιλίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο οινόφιλο κοινό της Αθήνας και θα συνδυαστούν με το ειδικά για την συγκεκριμένη βραδιά μενού, που έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Τσιριώτης, executive chef στο Semiramis Restaurant.
Αναλυτικότερα το πλήρες menu:
Amuse Bouche
Food: Φρέσκος μπακαλιάρος tempura & μαγιονέζα με σόγια, λάιμ & κόλιανδρο
Wine: Κτήμα Παλυβού, Πέτρινες Πλαγιές Λευκός 2013. Chardonnay – Μαλαγουζιά. (Πρώτη παρουσίαση)
Σαλάτα
Food: Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια λιαστές τομάτες, ψητό μανούρι & vinaigrette bacon
Wine: Κτήμα Παλυβού, Βυσσινόκηπος Ροζέ 2013. Αγιωργίτικο. (Πρώτη παρουσίαση)
Κυρίως πιάτα
Food: Σπιτικά ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, γλυκές πιπεριές & λουκάνικο τσορίθο
Wine: Κτήμα Παλυβού, Άμμος 2010. ΠΟΠ Νεμέα. Αγιωργίτικο.
και
Food: Μοσχαρίσιο entrecote με μικρές πατάτες φούρνου & αρωματικό βούτυρο
Wine: Κτήμα Παλυβού, Ίχνος 2012, Αγιωργίτικο - Merlot. (Πρώτη παρουσίαση)
Επιδόρπιο
Food: Lollipops σοκολάτας με rice crispy & σάλτσα butterscotch
Wine: Κτήμα Παλυβού, Ηλίου Τέχνη 1997. Αγιωργίτικο.
Το πλήρες μενού μαζί με όλα τα κρασιά του Κτήματος Παλυβού στοιχίζει 38 ευρώ/άτομο αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδυάσει τις ίδιες ετικέτες των κρασιών με finger food, μόνο με 18 ευρώ/άτομο.