Η πλατεία Βαρνάβα μοιάζει με το μικρό γαλατικό χωριό που δεν υποκύπτει σε ταμπέλες και τυπικότητες και καταφέρνει να διατηρεί μια ολοδική της ταυτότητα αυθεντική και φιλική, με στέκια όπου αισθάνεσαι ακριβώς ο εαυτός σου. 

 

Σε αυτήν τη γειτονιά το Geppetto μοιάζει να βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, αφού εδώ και χρόνια το all-day αυτό στέκι σε υποδέχεται με μια διάχυτη οικειότητα και ένα μεγάλο χαμόγελο που δεν σβήνει ποτέ. Όποια ώρα κι αν βρεθείς στο νεοκλασικό της Στίλπωνος πάντα θα νιώσεις την ίδια αίσθηση φιλοξενίας. Το περιβάλλον από μόνο του είναι εντυπωσιακό χάρη στην αισθητική του κτιρίου που κρατά από το 1920 και διηγείται τη δική του ιστορία. 

 

Geppetto the Bar
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εδώ θα πιεις τον πρωινό σου καφέ, ένα προσεγμένο special blend που μπορείς να συνοδεύσεις με επιλογές brunch. Και μπορεί αυτή η συνήθεια να έχει έρθει από το εξωτερικό, όμως οι συνταγές του Geppetto είναι άκρως σπιτικές και χειροποίητες. Από ομελέτες και τηγανητά αυγά μέχρι παραδοσιακές τηγανίτες και μπριοσάκια με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, ο κατάλογος έχει πάντα να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που αναζητάς. Κι όταν περνάει η ώρα κι αυτό που αναζητάς είναι ένα νόστιμο φαγητό, το μενού είναι γεμάτο από comfort προτάσεις όπως ζυμαρικά, σαλάτες και μπέργκερ, που μπορείς να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ για τις πιο όμορφες καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη. 

 

Στιγμές που ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και φτάνουν μέχρι αργά το βράδυ, αφού τα τραπεζάκια του Geppetto παραμένουν γεμάτα από παρέες οι οποίες ζωντανεύουν αυτήν τη γειτονιά του κέντρου. Η μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από το σκηνικό, καταφέρνοντας με τον δικό της τρόπο να συμπληρώσει τα vibes αυτού του χώρου που παραμένει σταθερή αξία στις καλοκαιρινές μας βόλτες αλλά και στην ανάγκη για αληθινές στιγμές διασκέδασης.

 

Στίλπωνος 2, Παγκράτι 210 7525665

Facebook: geppettothebar

Instagram: geppetto_thebar

Οδηγός Γεύσης