Άνετοι, βελούδινοι καναπέδες απέναντι σε πολυθρόνες που θυμίζουν glamorous ’70s και ανάμεσά τους τραπεζάκια σαλονιού από γυαλιστερό γρανίτη. Η φωτιά στο τζάκι ζεσταίνει την ατμόσφαιρα μεταφορικά και κυριολεκτικά και τα καταπράσινα φυτά γύρω σου σού χαρίζουν απλόχερα λίγη από την ηρεμία της φύσης. Κι αν νομίζεις ότι ήδη εντυπωσιάστηκες με αυτό που αντικρίζεις, αρκεί να σηκώσεις το κεφάλι. Ο γυάλινος θόλος λειτουργεί σαν αυτό το ελάχιστο διαχωριστικό μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας.

 

Αυτό είναι το Giardino. Αυτό, και πολλά ακόμα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λέξεις, αφού η εμπειρία στον κλειστό αυτό κήπο είναι από εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις. Ένας χώρος που κατά μία έννοια αποτελεί κομμάτι του γνωστού Giacomo της Κηφισιάς και δημιουργήθηκε για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλεις να απολαύσεις ένα εκλεκτό κρασί παρέα με ξεχωριστά πιάτα finger food, χαλαρώνοντας σε μια luxurious και ταυτόχρονα ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα. 

 

Giardino
Ο μικρός κήπος του Giacomo ανοίγει από Τετάρτη έως Κυριακή μετά τις 17:30 και σε μεταφέρει σε ένα σκηνικό που μοιάζει με lobby ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

 

Η ομάδα του Giacomo είναι σαν να απάντησε με τη δημιουργία του Giardino σε αυτή την επιθυμία, και μάλιστα το έκανε με τον δικό της άψογο τρόπο, με μια επιλεγμένη οινική λίστα όπου φιγουράρουν 150 ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν προτάσεις από Γαλλία και από μικρά οινοποιεία από αρκετές χώρες της Ευρώπης. Σε αυτήν τη wine list, που υπόσχεται ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού, συνδυάζονται από πολύ προσιτές επιλογές μέχρι ετικέτες για τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

 

Mε ένα προσεγμένο μενού όπου η gourmet φιλοσοφία και τα εκλεκτά υλικά συνδυάζονται σε προτάσεις που μιλούν στη γευστική σου ανάμνηση. Παναρισμένες ελιές με σος γκοργκοντζόλα, μπρουσκέτες με ραγού και καραβίδα ή μοτσαρέλα με ζελέ ντομάτας και χώμα ελιάς είναι κάποιες από τις προτάσεις που συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό σου, επαναφέροντας μια αισθητική που θυμίζει αριστοκρατία του παρελθόντος. Φυσικά, εδώ μπορείς να απολαύσεις κάποια από τα signature πιάτα του Giacomo, όπως το εξαιρετικό ταρτάρ ή το καρπάτσιο, ακόμα και τη μοναδική καρμπονάρα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα του εστιατορικού καταλόγου.

 

Giardino
Η ομάδα του Giacomo είναι σαν να απάντησε με τη δημιουργία του Giardino σε αυτή την επιθυμία, και μάλιστα το έκανε με τον δικό της άψογο τρόπο, με μια επιλεγμένη οινική λίστα όπου φιγουράρουν 150 ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.

 

Τέλος, το Giardino καταφέρνει να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία, προτείνοντας το απόλυτο pairing οίνου και πιάτων που κάνει τη γεύση να μοιάζει με διαδικασία ανακάλυψης.

 

Ο μικρός κήπος του Giacomo ανοίγει από Τετάρτη έως Κυριακή μετά τις 17:30 και σε μεταφέρει σε ένα σκηνικό που μοιάζει με lobby ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Ο αττικός ουρανός στην κορυφή δημιουργεί κάθε τόσο μια διαφορετική ταπετσαρία που δεν χορταίνεις και σε κάνει να ανυπομονείς για τις χειμωνιάτικες βραδιές με τις χιονονιφάδες να προσγειώνονται στην οροφή, ενώ απολαμβάνεις όλα όσα σου χαρίζει το Giardino.

 

Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8014 007

www.giacomo.gr

Οδηγός Γεύσης