Η Καθαρά Δευτέρα, η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας περιόδου κάθαρσης και προετοιμασίας για το Πάσχα. Η Αίγλη Ζαππείου, τιμά αυτή την ξεχωριστή μέρα με ένα παραδοσιακό μενού που αναδεικνύει τους θησαυρούς της ελληνικής νηστίσιμης κουζίνας και σας καλεί να γιορτάσετε την έναρξη της Σαρακοστής με εκλεκτές γεύσεις της θάλασσας και της ελληνικής γης.

 

Ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και ο sous chef Γιώργος Κηρύκος έχουν επιμεληθεί, ειδικά για την ημέρα, ένα μενού που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα, προσφέροντας μια αυθεντική γευστική εμπειρία.

 

Η Αίγλη Ζαππείου ετοίμασε ένα ξεχωριστό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

 

Τι περιλαμβάνει το μενού της Καθαράς Δευτέρας

 

Από τη λαγάνα με το αρωματικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις μαριναρισμένες ελιές, μέχρι τη λευκή ταραμοσαλάτα με ξύσμα λεμονιού και τους γίγαντες πρεσπών γιαχνί, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία της ελληνικής παράδοσης.

 

Η πατζαροσαλάτα με σκορδαλιά πατάτας και φρέσκα μυρωδικά συνεχίζει το ταξίδι των γεύσεων, ενώ η γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και bisque προσφέρει μια γενναιόδωρη γεύση για δύο άτομα. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με το γλυκό επιδόρπιο, τον χαλβά Δραπετσώνας με παγωτό από αλατισμένο φυστίκι Αιγίνης και raspberry – μια δημιουργική προσέγγιση στο παραδοσιακό γλύκισμα της Καθαράς Δευτέρας.

 

Επιπλέον, εκτός από το Set Menu, στα πιάτα ημέρας θα βρείτε πολλές ακόμη επιλογές όπως ταρτάρ κόκκινης γαρίδας με εσπεριδοειδή και bisque, αλλά και ανάμεικτη σαλάτα με φρέσκια ψίχα από καβούρι. Οι ψητές γαρίδες στη σχάρα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα εκπροσωπούν την πιο spicy πλευρά του καταλόγου, ενώ η ελαφριά πίτσα Μαρινάρα με θαλασσινά και σάλτσα ντομάτας και το Spaghetti με αυγοτάραχο Τρικαλινού κλείνουν το μάτι στην ιταλική κουζίνα.Οι καραβίδες έχουν την τιμητική τους στα κυρίως πιάτα, αφού εκτός από την καραβιδομακαρονάδα σερβίρονται και ψητές. 

 

 

Ο ατμοσφαιρικός χώρος της Αίγλης Ζαππείου σας περιμένει για να απολαύσετε αυτή την παραδοσιακή γιορτή με τους αγαπημένους σας, με θέα το καταπράσινο τοπίο του Εθνικού Κήπου, απολαμβάνοντας νηστίσιμα πιάτα with a twist!

 

Για να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα απολαμβάνοντας το ξεχωριστό μενού της Αίγλης Ζαππείου, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας εδώ ή στο 2144099800. 

 

Τιμή: 30€ / άτομο στο bar restaurant. 

 

Οδηγός Γεύσης