Θυμάσαι πώς μύριζε η κουζίνα του σπιτιού όταν ήταν μέρα του ψαριού; Μια μυρωδιά που, αν μη τι άλλο, είχε όλη την αγάπη της μαμαδίστικης φροντίδας, η οποία μετέτρεπε κάθε γεύση σε κάτι μοναδικό. Η Ιωλκός, αυτό το φιλόξενο εστιάτοριο της Γλυφάδας, καταφέρνει να μας θυμίσει την αυθεντική ψαροφαγία, προσφέροντας ένα μενού όπου δεν πρωταγωνιστεί μόνο το αριστοτεχνικό ψήσιμο αλλά και η εμπνευσμένη μαγειρική που ξετρυπώνει συνταγές από τα παλιά. 

 

Εδώ τα ψάρια καταφθάνουν ολόφρεσκα από τις ελληνικές θάλασσες –αποκλειστικά και μόνο– και σκορπίζουν την ιδιαίτερη νοστιμιά τους που αναδεικνύεται σε κάθε πρόταση. Από έναν ροφό 14 κιλών, που η ομάδα της Ιωλκού ξέρει πολύ καλά πώς να τιμήσει τη μοναδικότητά του, μέχρι ένα ταπεινό ψάρι μαγειρεμένο με μυρωδικά εποχής, το μενού είναι μια αποκάλυψη γεύσης που βασίζεται πάντα στην εποχικότητα. Γι’ αυτό δεν θα βρεις ποτέ ψάρια και θαλασσινά εκτός εποχής και κυρίως δεν θα βρεις εκείνα τα είδη που για να φτάσουν στο πιάτο μας συμβαίνει μια μικρή οικολογική καταστροφή.

 

ΙΩΛΚΟΣ γεύσεις θάλασσας
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στην Ιωλκό η αγάπη για το περιβάλλον, τις θάλασσες και όλους τους θησαυρούς του βυθού έρχεται πάνω απ’ όλα και πάνω σε αυτή βασίζεται όλη η φιλοσοφία του μαγαζιού που χρόνια τώρα μαγεύει με τις γεύσεις του. Γεύσεις που αναδεικνύουν ταπεινά, αλλά πεντανόστιμα προϊόντα της ελληνικής φύσης και συνδυάζουν συνταγές που έρχονται από το παρελθόν, όπως τα αρωματικά ντολμαδάκια με μάραθο και ο γαύρος μαρινάτος, ένας μεζές φτιαγμένος για να τον απολαμβάνεις με το τσίπουρο, που έρχεται από επιλεγμένους παραγωγούς και επίσης συναρπάζει με το γευστικό του προφίλ. 

 

Άλλωστε, η Ιωλκός τιμά τη βολιώτικη καταγωγή της και ξέρει από τσίπουρο. Όπως ξέρει και από αυθεντικές, απλές γεύσεις που σε κάνουν να νιώθεις περήφανος για την ελληνική γαστρονομία.

 

Ζέππου 15, Γλυφάδα, 211 4111819 

Social: Iolkos

Οδηγός Γεύσης