Eχεις δει ποτέ σε αμερικανική κωμωδία (τύπου The Hangover) διαγωνισμό για το ποιος θα φάει πιο γρήγορα ένα τεράστιο σάντουιτς; Ε, πάρε αυτή την εικόνα και φέρ’ τη μαζί σου στο Πασαλιμάνι. Εκεί θα βρεις το Jackaroo με τις σαντουιτσάρες του, μόνο που εδώ δεν χρειάζεται να διαγωνιστείς σε τίποτα, απλώς να απολαύσεις τις συνταγές που σου προτείνει η ομάδα του Μιχάλη Μαντζουράνη (το όνομα πίσω από το πετυχημένο Μπάρμπεεκιου). 

 

Ξέρεις τι λένε, ότι η ποιότητα είναι προτιμότερη από την ποσότητα. Το Jackaroo καταρρίπτει και αυτόν τον μύθο, αφού τα κρέατα είναι εκλεκτά και τα υλικά ολόφρεσκα, για να συνδυαστούν σε επικές προτάσεις που σου μένουν αξέχαστες. Η αμερικανική παράδοση με τις ιδιαίτερες κοπές τιμάται δεόντως, αφού στο Jackaroo θα βρεις ιδιαίτερες γεύσεις από κρέατα που μαρινάρονται μέχρι και 24 ώρες για να αναδείξουν την τρυφερή νοστιμιά τους. Άλλωστε, ό,τι κι αν παραγγείλεις ψήνεται εκείνη ακριβώς τη στιγμή και χρειάζεται μόλις τρία λεπτά – αφού η μαρινάδα έχει κάνει ήδη την περισσότερη δουλειά! 

 

Χαρακτηριστική η περίπτωση του ολόφρεσκου κοτόπουλου που τηγανίζεται επί τόπου –αφού έχει δεχτεί την ανάλογη περιποίηση για 24 ώρες– και σερβίρεται τραγανό και τρυφερό, όπως δεν το έχει ξαναδοκιμάσει.

 

Jackaroo sandwiches

 

Στα must try το Frisco Μelt Sandwich με χειροποίητο ψωμί μπριός, δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια, διπλό τσένταρ, διπλό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, iceberg και mac mac sauce –πληθωρικό και πεντανόστιμο– αλλά και το εμβληματικό Chicken Melt με ψωμάκι μπριός, δύο κομμάτια παναρισμένο στήθος κοτόπουλο, διπλό τυρί τσένταρ, διπλό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, iceberg και spicy μαγιονέζα. 

 

Η κουζίνα του Jackaroo με τους ανήσυχους εξερευνητές της street food κατηγορίας παρουσιάζει μια νέα καλοκαιρινή πρόταση, στην οποία το λατρεμένο παγωτό βανίλια βρίσκει τη θέση του σε συνταγή σάντουιτς, μια γευστική δημιουργία που θα σε ενθουσιάσει. Αφράτο ψωμάκι μπριός, το μοναδικό τηγανητό κοτόπουλο Jackaroo, παγωτό βανίλια και πικάντικο μέλι συνδυάζονται σε μια λαχταριστή επιλογή που προκαλεί ένα μικρό παραλήρημα. Αλλά, πάλι, αυτό είναι που κάνει το Jackaroo. Πληθωρικές γευστικές εκπλήξεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και τα χεράκια λερωμένα…

 

Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, 210 4100015, Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης