Καλό κρασί και μεζέδες με υπογραφή.
Στο άρτι αφιχθέν wine bar Κλίμα-Κλήμα, στα Μελίσσια.
Δυνατά ξεκίνησε το άρτι αφιχθέν wine bar Κλίμα-Κλήμα που άνοιξε στα Μελίσσια. Παρασκευή βράδυ και γίνεται το αδιαχώρητο. Το κρασί είναι ο πρωταγωνιστής και ο ελληνικός αμπελώνας ξεδιπλώνεται στη λίστα με τις 150 ετικέτες και τις περίπου 20 επιλογές σε ποτήρι που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Χατζηνικολάου. Οι φίλοι του οίνου θα ενθουσιαστούν με τις προτάσεις επτά οινοποιείων με φιάλες magnum παλαιωμένης εσοδείας.
Όλο αυτό το παιχνίδι του κρασιού υποστηρίζεται γευστικά από ένα ενδιαφέρον μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Η αρχή γίνεται με μπουκιές για την όρεξη και βελούδινη φάβα Σαντορίνης που συνοδεύεται με κρεμμύδια σύβραση και απογειώνεται με λάδι τρούφας (€7,5). Ιδιαίτερο ήταν το καραμελωμένο χέλι που συνόδευε πικάντικη μαρμελάδα παντζαριού και με δυνατό κομπάρσο το φουαγκρά (€21). Θα ήθελα λιγότερο καραμέλωμα στο χέλι, για να μη σκεπάζεται η γεύση του. Τα «Φαχίτας του Έλληνα σαβουροφάγου» με λουκάνικο Λαμίας (€7), όπως αναγράφεται στον κατάλογο, παίζουν δυνατά σε κανονική ή και σε μικρή μερίδα (€4).
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά πιάτα του καταλόγου που προσφέρονται σε μικρή μερίδα για τσιμπολόγημα. Από τις μεγάλες μπουκιές, το πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης (€13), που δίνει το στίγμα της μαγειρικής υπογραφής του Πέσκια, ήταν ωραιότατο. Τόσο, που επιβάλλει και δεύτερη μερίδα. Για συνοδεία του ερυθρού κρασιού Fleva που είχαμε στα ποτήρια μας επιλέξαμε την ταλιάτα με σάλτσα από κρασί Αγιωργίτικο Νεμέας (€17,5). Ωραία ψημένο το κρέας, γευστικό. Στον κατάλογο οι «Μπουκιές της ελληνικής επικράτειας» τράβηξαν την προσοχή μου. Μια συλλογή από ντόπια τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα φιγουράρει λιμπιστικά – ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Είναι το κρατούμενο για την επόμενη επίσκεψή μου.
Με δυο λόγια, όταν ένα μαγαζί έχει άποψη, γνώση και υποστηρίζεται σωστά, όπως το καινούργιο Κλίμα-Κλήμα, είναι σίγουρο ότι θα έχει κοινό.