Το Key Largo είναι ένα μακρινό, εξωτικό μέρος στη Φλόριντα που κάποιοι από εμάς θυμόμαστε από το τραγούδι των Beach Boys, «Kokomo». Αυτή την τροπική εικόνα από την άλλη πλευρά του πλανήτη φέρνει μέσα από τις συσκευασίες του το νέο καφεκοπτείο της Πατριάρχου Ιωακείμ που ουσιαστικά αποτελεί την αθηναϊκή βάση μίας από τις πιο παλιές εταιρείες καφέ στην Ελλάδα. 

 

Η Spinos Coffee Micro Roastery βρίσκεται στην Καλαμάτα και από το 1925 έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην ιστορία του καφέ, ξεκινώντας από τον ελληνικό και φτάνοντας σήμερα –με την τρίτη γενιά επικεφαλής– να δημιουργεί εξαιρετικά χαρμάνια για espresso και φίλτρου, προμηθεύοντας μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα αλλά και coffee lovers μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

 

Key Largo
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όλους αυτούς τους καφέδες, από blends μέχρι μονοποικιλίες με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά, θα βρεις στο Key Largo. Το new entry του Κολωνακίου –άνοιξε μόλις, τον περασμένο Αύγουστο– εύκολα γίνεται το στέκι όσων εκτιμούν έναν καλό καφέ αλλά και όσων θέλουν να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία σπίτι τους με τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους κάθε ποικιλίας. Στην κατηγορία espresso και φίλτρου οι προτάσεις είναι πολλές, για να μπορείς να δοκιμάζεις κάθε φορά κάτι διαφορετικό, φέρνοντας στον χώρο σου μια μικρή γευσιγνωσία από το αγαπημένο σου ρόφημα. 

 

Οι single origin έρχονται από Αιθιοπία, Μιανμάρ, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα και άλλες χώρες παραγωγής που έχουν να δώσουν μια ξεχωριστή σοδειά, ενώ ο ελληνικός φυσικά και κατέχει τη δική του θέση, αφού πρόκειται για τον καφέ από τον οποίο ξεκίνησε η Spinos και έχει το δικό του φανατικό κοινό.

 

Key Largo
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όσο για τη σειρά Key Largo, αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη οικογένεια και περιλαμβάνει τρία διαφορετικά blends με τα ονόματα των χαρακτήρων που απεικονίζονται σε κάθε συσκευασία. Η Adelina, o Rico και ο πιτσιρικάς Primero με τα tropical ρούχα θα γίνουν η νέα σου παρέα κάθε φορά που έχεις όρεξη για ένα αληθινά απολαυστικό ρόφημα.

 

Αν η γεύση του καφέ έχει σκοπό να σε ταξιδέψει σε μακρινά μέρη, τότε το Key Largo είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεσαι!

 

Πατριάρχου Ιωακείμ 31, Κολωνάκι 6951 498557 

www.spinos.coffee.gr

Οδηγός Γεύσης