Δυο γυναικες, ένα νέο ξεκίνημα και η γειτονιά των Αγίων Αποστόλων. Αυτό είναι το Koru που με την industrial minimal αισθητική του και τη νεο-μπιστρό ατμόσφαιρά του βάζει τη δική του σφραγίδα στο hype σκηνικό αυτής της πιάτσας. Όταν δημιουργείς κάτι από αγάπη και όχι από ανάγκη, είναι ξεκάθαρο το μεράκι και το πάθος που κρύβονται πίσω από αυτό.

 

Η Κέλλυ Αλιμπινίση και η Πελαγία Καραϊλή άφησαν ό,τι έκαναν και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την κουζίνα για να μοιραστούν με τον δικό τους τρόπο αυτό που πραγματικά συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους, το φαγητό. Μόνο που εδώ το φαγητό είναι μια υπόθεση ψαγμένη και με προσωπικότητα. Τα πιάτα βασίζονται στην ελληνική και μεσογειακή παράδοση και αποδεικνύουν ότι αυτή η μαγειρική κουλτούρα είναι ένα ατελείωτο ταξίδι που οδηγεί κάθε φορά σε μια νέα ανακάλυψη. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα όπως σεβίτσε ή καρπάτσιο με ψάρι ημέρας, πικάντικα αρνίσια γλυκάδια, γαρίδες σοτέ με τραγανό μπέικον προβατίνας σε γλυκόξινη σάλτσα μανταρινιού ή ταλιάτα τόνου με σουσάμι που συνοδεύεται από ψητά παντζάρια.

 

KORU inspired cuisine

 

Οι επιλογές ακολουθούν τη φιλοσοφία του μοιράσματος –άλλωστε αυτό δεν είναι που κάνει το φαγητό πιο νόστιμο;– και είναι δύσκολο να περιγράψεις τη γεύση τους. Πρέπει να δοκιμάσεις το ελληνικό Ribeye ταλιάτα με χειροποίητη μαρμελάδα παντζαριού ή το μελωμένο μοσχαρίσιο συκώτι για να καταλάβεις ότι κάποιες γευστικές εμπειρίες δεν μεταφέρονται με λέξεις αλλά μόνο με το βλέμμα, σαν να μοιράζεσαι ένα πολύτιμο μυστικό. 

 

Τα κρασιά της λίστας είναι ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα που ταιριάζει με τις δημιουργίες της κουζίνας και η ομάδα του Koru θα σε κατευθύνει κατάλληλα σε αυτό το pairing.

 

Το ατέρμονο, το ατελείωτο, αυτό που ξαναρχίζει αναζητώντας πάντα κάτι νέο είναι όσα εκφράζει το Koru που με σήμα τη σπείρα μοιράζεται τις συγκινήσεις των γεύσεων και ανατροφοδοτείται από αυτές.

 

KORU inspired cuisine

 

Oλύμπου 15, Θεσσαλονίκη, 231 7009600 

www.koru.gr 

Facebook: KORU inspired cuisine

Instagram: @koru.inspired.cuisine

Οδηγός Γεύσης