Κοτσάκια λέγονται οι κρητικές μαντινάδες στη Νάξο. Άλλωστε, οι παραδόσεις των δυο νησιών συνδέονται και το μεζεδοκαφενείο του Θησείου μάς το θυμίζει μέσα από το όνομα αλλά και τις γεύσεις του. 

 

Το Κοτσάκια και Μαντινάδες βρίσκεται στην ήσυχη γειτονιά της Ηρακλειδών, απ’ όπου περνούσε το παλιό τραμ της Αθήνας, και προσφέρει ελληνικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγνά υλικά που έρχονται από τη γη της Νάξου, της Κρήτης αλλά και από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι όμως μόνο τα ποιοτικά προϊόντα που κάνουν κάθε συνταγή τόσο νόστιμη. Είναι και η μαμαδίστικη φροντίδα που βρίσκεται πίσω από το μαγείρεμα των γυναικών της κουζίνας, που ετοιμάζουν κάθε πιάτο όπως θα έκαναν σπίτι για να το σερβίρουν στα παιδιά τους.

 

Γι’ αυτό στο Κοτσάκια και Μαντινάδες θα φας τα πιο ωραία ντολμαδάκια γιαλαντζί που τυλίγει ένα-ένα στο χέρι η κυρία Ελένη, ζουμερά και νόστιμα κεφτεδάκια χειροποίητα της κυρίας Βέττας σαν αυτά που έφτιαχνε η γιαγιά και συνταγές από τη νησιώτικη παράδοση, όπως χοχλιούς μπουρμπουριστούς, σκαλτσούνια με τυρί ή χόρτα αλλά και έναν δροσιστικό αρωματικό κρητικό παραδοσιακό ντάκο με ξυνομυζήθρα του βοσκού Κρήτης.

 

Κοτσάκια και Μαντινάδες
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όλα αυτά μπαίνουν στη μέση και συνοδεύονται από το in house κρασάκι που έχει φανατικούς φίλους, αλλά και γλυκόπιοτη, αυθεντική ρακή που σερβίρεται παγωμένη και κάνει τις καλοκαιρινές βόλτες πιο δροσερές. Στο Κοτσάκια και Μαντινάδες το σκηνικό είναι φτιαγμένο από μια οικογένεια που θέλει να περιποιηθεί τους φίλους της και παραμένει εκείνο το συνοικιακό στέκι που αναζητάς κάθε φορά που θέλεις να νιώσεις όμορφα σε μια οικεία ατμόσφαιρα.

 

Τον χειμώνα θα πετύχεις και διάφορα live με λύρα, βιολί και μπουζούκι. Προς το παρόν, θα απολαύσεις τον εξωτερικό χώρο που γίνεται καλοκαιρινό σημείο συνάντησης.

 

Ηρακλειδών 19, 210 3453933

Facebook: kotsakiakaimantinades

Οδηγός Γεύσης