Η Αθήνα το καλοκαίρι έχει κάποια κρυμμένα μυστικά που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο αγαπημένο νησί των διακοπών σου. Το Λοκάλι είναι ένα από αυτά, αφού καταφέρνει να σε πάρει από το χέρι και να σου θυμίσει τη μαγεία μιας ελληνικής αυλής γεμάτης από τα αρώματα του γιασεμιού και τα χρώματα της ανθισμένης βουκαμβίλιας. 

 

Στην οδό Σαρρή –πιο κέντρο δεν γίνεται– αυτό το στέκι συνδέει το παρελθόν της αθηναϊκής διασκέδασης με το παρόν της. Εκτός από τον δροσερό κήπο, στον δεύτερο όροφο αποκαλύπτεται μια ταράτσα γεμάτη καλαμωτές, πολύχρωμα λαμπάκια και φαντεζί καθίσματα για χαλαρά βράδια με θέα το φεγγάρι. Ειδικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι DJs σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, με μουσικές από προηγούμενες δεκαετίες.

 

Όσο για τις γεύσεις, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί πιάτα που ταιριάζουν τέλεια με το σκηνικό και αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών. Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το δροσερό μοσχαρίσιο καρπάτσιο «γιαουρτλού» με τραγανή λαδόπιτα αλλά και το πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας, μπούκοβο και πιπεριές, που είναι τόσο σπιρτόζικο όσο χρειάζεται για να σου φτιάξει τη διάθεση.

 

To Λοκάλι
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Η δυνατή μπάρα παραμένει μια σταθερή αξία που με επίκεντρο τα εποχικά υλικά και τις τεχνικές του σήμερα δημιουργεί νόστιμα ποτά. Ειδικά αν είσαι λάτρης του τζιν, θα βρεις το δικό σου αγαπημένο νεγκρόνι, dry Martini ή Gin and tonic, μέσα από έναν κατάλογο πλούσιο σε συναρπαστικές μείξεις με βάση εκλεκτό απόσταγμα. Στα must try το Summer Sloth με σόδα αρμπαρόριζας, καρύδα, φύλλο shiso και τζιν, αλλά και το ιδιαίτερο Milky Way Passion fruit με εσπεριδοειδή, πανετόνε, βανίλια και τσίπουρο.

 

Στο Λοκάλι όλοι γίνονται μια παρέα και γνωρίζονται με το μικρό τους. Κι αυτό ίσως είναι από τα πιο πολύτιμα συστατικά ενός καλοκαιριού που σε κάνει να νιώθεις πραγματικά ότι ανήκεις σε αυτή την πόλη.

 

Σαρρή 44, Αθήνα, 6906 103005

Facebook: Το Λοκάλι

Instagram: tolokali

Οδηγός Γεύσης