Το Monk είναι ένα gastrobar που ο χώρος του μας παραπέμπει σε ένα μοναστήρι, με το μεγάλο χάλκινο βαρέλι να δεσπόζει στην είσοδο. Η όλη φιλοσοφία του χώρου περιστρέφεται γύρω απ’ αυτό: ζύμωση στο μεγάλο χάλκινο βαρέλι, ωρίμανση στα βαρέλια που θα δούμε στον χώρο, εμφιάλωση στα μπουκάλια που συναντάμε σε έναν εντυπωσιακό τοίχο με πάνω από 1.200 φωτιζόμενες φιάλες. Σε ένα μοναστήρι περιμένουμε, επίσης, να γευτούμε εκλεκτά εδέσματα.
Τα ηνία της κουζίνας έχουν αναλάβει 2 Έλληνες, νέοι, ανερχόμενοι σεφ, ο Προκόπης Κουρής και ο Λευτέρης Καρέλης! Τα πιάτα που βγαίνουν από τις φωτιές των εντυπωσιακών ξυλόφουρνων Josper είναι όσα μας αρέσουν να τρώμε και που πάντα είναι νοστιμότερα όταν μαγειρεύονται εκεί: χειροποίητα λουκάνικα, μπριζολάκια ελληνικού μαύρου χοίρου, πεντανόστιμες ψητές γαρίδες, το λαχταριστό ζυμωτό ψωμί που προσφέρει το κατάστημα και θα σας ανοίξει την όρεξη. Φυσικά, υπάρχουν και κρέατα σε άψογες κοπές καθώς και πιάτα που δεν θα περιμένατε να συναντήσετε και θα σας εκπλήξουν.
Το μενού συνοδεύεται απο έναν εξίσου εντυπωσιακό κατάλογο με μπίρες και ετικέτες κρασιών. Το ακόμα πιο έντυπωσιακο είναι η κάβα του, που μπορείτε να επισκεφθείτε στο πατάρι και να επιλέξετε ακόμη πιο ιδιαίτερες ετικέτες μπίρας και κρασιού που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο. Ο χώρος μέσα, με την ανοιχτή κουζίνα και τις φωτιές της, αλλά και έξω, είναι πολύ κομψός και μαζί φιλόξενος, ευνοεί τις μεγάλες παρέες και τις χαλαρές στιγμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το τιραμισού που θα σας σερβιριστεί απ’ το μεγάλο μπολ. Στα συν, οι value for money τιμές.
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 210 8983900
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0