ADVERTORIAL

 

Όταν ανάβει ο φούρνος στο Monk, o αέρας γεμίζει αρώματα καπνιστού κρέατος και οι meat lovers καταφθάνουν με βλέμμα αποφασισμένο. Αυτό το gastrobar έχει κερδίσει τη φήμη του με το σπαθί του ή, μάλλον, με το μαχαίρι του και σερβίρει μερικές από τις πιο επικές steak πιατέλες που θα βρεις στα νότια προάστια αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα.

 

Στο Monk, τη θέση του MVP κατέχει ο ξυλόφουρνος Josper που δίνει τη δική του μοναδική νοστιμιά σε κάθε κρέας. Εκεί φουρνίζονται με υπομονή και μαεστρία συνταγές της γάστρας, ενώ η σχάρα υποδέχεται premium κοπές που αποκτούν μια μοναδική καπνιστή γεύση. Και επειδή η καλή πρώτη ύλη μιλάει από μόνη της, κάθε κομμάτι κρέατος μαρινάρεται όσο ακριβώς χρειάζεται για να σε κερδίσει με την αγνή, αληθινή νοστιμιά του. 

 

Dry-aged κοπές, κρέατα που ωριμάζουν με υπομονή στα ειδικά ψυγεία του Monk –θα σε εντυπωσιάσουν τα δυο σημεία ωρίμανσης– και μια κουζίνα ανοιχτή στα βλέμματα των foodies που δεν θέλουν απλώς να φάνε κάτι εξαιρετικό αλλά και να χαζέψουν την προετοιμασία του. 

 

Monk: Ένα στέκι που κάνει τους meat lovers να παραμιλούν

 

Ανάμεσα στις κορυφαίες γευστικές εμπειρίες κατατάσσεται σίγουρα η επική tomahawk από Black Angus Prime Αυστραλίας, το rib-eye από Black Angus Prime Αμερικής ή η picanha Asado. Η λίστα με τις εκλεκτές προτάσεις δεν τελειώνει εδώ. Το μοσχάρι οσομπούκο που λιώνει στο στόμα, το αρνάκι στη γάστρα με δενδρολίβανο και baby πατάτες ή τα tacos με διαφορετικά κρέατα είναι κάποια από τα πιάτα που οδηγούν τα βήματά σου μέχρι τη Γλυφάδα. Πέρα από τα κρέατα, ιδιαίτερη θέση κατέχουν και τα ζυμαρικά όπως η wagyu bolonese και το Pakeri με τα μοσχαρίσια μάγουλα και αφρό μπεσαμελ.

 

Η λίστα με τα κρασιά από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα συνοδεύει τις γεύσεις του Monk, δημιουργώντας ένα pairing που απογειώνει την απόλαυση στο στέκι που δημιουργήθηκε για να τιμήσει το καλό φαγητό.

 

Λαζαράκη 26, 210 8983900

Social: monk.gastrobar

Οδηγός Γεύσης