Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά κι αυτό ισχύει απόλυτα στο Monk που δεν έχει αποκτήσει τυχαία τη φήμη του. Μια φήμη που συνδέεται απόλυτα με τη φωτιά και όσα μαγικά συμβαίνουν όταν συνδυάζεται με τις αριστοτεχνικές κοπές, τα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ομάδας που βρίσκεται στην κουζίνα. Εκεί, ο σεφ Σπύρος Μελανίτης, το new entry του Monk, αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει τα κρέατα με τα θαλασσινά με κοινό παρονομαστή το ψήσιμο στην καυτή σχάρα ή στις φλόγες του ξυλόφουρνου Josper, που αλλάζει όλη τη γεύση.

 

Χωρίς πολλές φανφάρες και περιττά λόγια, ο κατάλογος είναι ένας ύμνος στην grilled style απόλαυση και όχι μόνο, αφού δεν λείπουν τα φανταστικά ριζότι, οι δροσιστικές σαλάτες και, φυσικά, οι sharing επιλογές για να συνοδεύσεις το ποτό ή το κρασί σου.

 

Monk
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Για να πάρεις μια ιδέα, πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε για το Burger Βlack Αngus με τσένταρ, iceberg σε ζύμωση και αγγούρι πίκλα, την τραγανή πάπια με hoisin sauce αλλά και το εκπληκτικό φρικασέ σφυρίδας με σπανάκι και πουρέ σελινόριζας. Όσο για τη γευστική εμπειρία του φούρνου Josper, περιλαμβάνει προτάσεις όπως το rib eye black angus, τη μοσχαρίσια tomahawk και την picanha asado που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς meat lovers. Το ίδιο εξαιρετικές είναι και οι ψητές γαρίδες με jalapenos dressing αλλά και το δροσιστικό μοσχαρίσιο ταρτάρ.

 

Δίπλα σε όλα αυτά τα καταπληκτικά, θα βρεις εκλεκτές ετικέτες κρασιού που θα διαλέξεις από την ενημερωμένη λίστα για ένα pairing που συνδυάζει γαστρονομική απόλαυση με μια ψαγμένη οινογνωσία. Και παρότι το Monk καταφέρνει να διατηρεί σταθερή την υψηλή ποιότητα και την αισθητική του, παραμένει μια επιλογή που κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη και σε προσκαλεί στη γειτονιά της Γλυφάδας απ’ όπου κι αν έρχεσαι, για να σου προσφέρει την αίσθηση της αληθινής ευχαρίστησης.

 

Λαζαράκη 26, 210 8983900 

Social: monk.gastrobar

Οδηγός Γεύσης