Η φράση «με το μπαρδόν» θυμίζει παλιό ελληνικό αγαπημένο κινηματογράφο και αυτή είναι η πρώτη αίσθηση οικειότητας που σου ξυπνά το στέκι του Παγκρατίου. Τιμώντας την ελληνική κουζίνα αλλά και την αυθεντική φιλοξενία, που έτσι κι αλλιώς συνδέεται με τις γεύσεις της χώρας μας, το ελληνικό μπιστρό που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Geppetto προσφέρει γεύσεις γεμάτες από αγνότητα και στιγμές χαλαρές στην πλατεία Βαρνάβα. 

 

Εδώ μπορείς να κάνεις την πρωινή σου στάση για έναν αρωματικό καφέ και νόστιμα πιάτα brunch, απολαμβάνοντας συνταγές με αυγά αλλά και παραδοσιακά πιάτα που σου προσφέρουν όχι μόνο τη νοστιμιά τους αλλά και μια ανάμνηση φροντίδας, όπως τότε που φώναζε η μητέρα «μη φύγεις χωρίς να φας πρωινό». Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται όλη η μέρα μέσα από πιάτα γεμάτα έμπνευση ελληνικής παράδοσης με πινελιές κρητικής κουζίνας – τα πρωινά αυγά σε στακοβούτυρο σού δίνουν ήδη μια γεύση για όσα ακολουθούν στο all-day μενού.

 

Μπαρδόν
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Και επειδή η ελληνική κουζίνα είναι φτιαγμένη για να μοιράζεται, στο Μπαρδόν οι μεζέδες μπαίνουν στη μέση για να τους δοκιμάσουν όλοι και γίνονται σημείο συνάντησης για την παρέα. Φρέσκα κρέατα μαγειρεμένα μαζί με μυρωδικά της ελληνικής φύσης, σαλάτες δροσιστικές, βασισμένες σε λαχανικά εποχής, και πατάτες κυδωνάτες κομμένες στο χέρι δημιουργούν έναν συνδυασμό γευσιγνωσίας που συνοδεύεις με προσεγμένα αποστάγματα όπως ούζο, τσίπουρο και ρακή. 

 

Οι βόλτες στο Με το μπαρδόν έχουν κάτι από παλιά καλοκαίρια, τότε που η παράδοση ήταν αρκετή για να δημιουργήσει την πιο αυθεντική ατμόσφαιρα.

 

Πλ. Βαρνάβα 9, Παγκράτι 

Social: metompardon

Οδηγός Γεύσης