Για να ζήσεις την εμπειρία του ιταλικού καλοκαιριού και να βιώσεις την αυθεντική εμπειρία της dolce vita, τουλάχιστον στο κομμάτι των γεύσεων, αρκεί να κατεβείς μέχρι τη Μαρίνα Φλοίσβου και θα πάρεις μια γεύση, ή και πολλές παραπάνω, για το τι σημαίνει «γλυκιά ζωή» στον ιταλικό Νότο. 

 

Ο ξυλόφουρνος παίρνει φωτιά, ενώ η μεγάλη γκάμα από επιλεγμένα ιταλικά τυριά και αλλαντικά και η φρέσκια ζύμη αποτελούν τα υλικά γι’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι στις γεύσεις.

 

Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα-υπογραφή του Napolitivo φτιάχνεται με ελαφριά ζύμη ωρίμανσης 12-24 ωρών πριν από τη θερμή υποδοχή στους 480°C που της επιφυλάσσει ο ξυλόφουρνος, που κάνει πάντα τη διαφορά στο ψήσιμό της. Μεταξύ άλλων, αξίζει να δοκιμάσεις την πίτσα Ricotta e Salsiccia με φρέσκια μοτσαρέλα, μελιτζάνα, ρικότα και salsiccia, αλλά και την «πληθωρική» Tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας, μανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και πεκορίνο. Και επειδή μιλήσαμε για ζύμες, απ’ τον κατάλογο δεν λείπουν φυσικά οι επιλογές φρέσκιας φοκάτσιας και τραγανής μπρουσκέτας.

 

Napolitivo

 

Τις ζεστές βραδιές του φετινού καλοκαιριού, που ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, το Napolitivo μάς κρατά δροσερούς με τα αναζωογονητικά spritz του που συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία aperitivo. Το φραουλένιο Dolce Vita Spritz με ροζέ Moscato d’Asti, το «ρομαντικό» Amalfi Sunset Spritz με prosecco και pink soda ή το φρουτένιο Passion Fruit Spritz είναι κάποιες απ' τις επιλογές.

 

Και αν είσαι λάτρης του κρασιού, σε περιμένουν wine tasting events που θα σου μάθουν όσα θες να ξέρεις για ποικιλίες οίνου από κάθε γωνιά της Ιταλίας με τα κατάλληλα συνοδευτικά, σε ένα food pairing βγαλμένο απ' την καρδιά της Νάπολης.

 

Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Παλαιό Φάληρο, 210 9840112

Οδηγός Γεύσης