Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα burger boom στα ελληνικά γευστικά στέκια, παλιά και νέα, με συνδυασμούς που ξεπερνάνε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Υλικά κλασικά συνδυάζονται με νέα που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, αναβαθμίζοντας αυτά τα πάλαι πότε fast food γεύματα, σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που έχουν μπει σε καταλόγους εστιατορίων που κάποτε τους γύριζαν την πλάτη.
Σε αυτό το γευστικό trend δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρωτοπόροι του είδους, όπως είναι τα αυθεντικά αμερικάνικα TGI Fridays™ Burgers. Πήγαμε και δοκιμάσαμε τις νέες αφίξεις και το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάμε. Πλέον, οι Τρίτες έχουν ένα λόγο για να βγεις έξω, γιατί μόνο τις Τρίτες θα βρεις τρία νέα burgers, που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο σε γεύση και οπτική παρουσία. Δεν ξέρεις ποιο από τα τρία να διαλέξεις. Για αυτό και τα πήραμε όλα...
Αυτές οι γεύσεις θα υπάρχουν για συγκεκριμένο χρόνο και μετά μπορεί να αντικατασταθούν με άλλες, οπότε μην χάνετε χρόνο...
Ξεκινήσαμε με το Italian Burger: προβολόνε, μοτσαρέλα και παρμεζάνα σε συνδυασμό με πεπερόνι, ρόκα, βασιλικό και marinara sauce και aioli lemon και όχι μόνο... Μετά από αυτό, νομίζεις ότι έχεις βρει το αγαπημένο σου, αλλά όχι. Τώρα ξεκινάει το μπέρδεμα... Γιατί αν είστε bacon lovers όπως και η γράφουσα, τότε το Triple Bacon Burger θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Ψιλοκομμένο μπέικον, peppercorn bacon και μαρμελάδα μπέικον;;; Και όμως, μία από τις πιο γευστικές μαρμελάδες που έχω δοκιμάσει και που ρωτώντας –γιατί αυτό δεν θα περνούσε έτσι- τελικά είναι μια σύλληψη του σεφ. Έχει από γαλλικό καφέ, μέχρι και σιρόπι σφένδαμου!!! Τα εύσημά μου λοιπόν στον δημιουργό, γιατί κατάφερε να με μπερδέψει για τα καλά. Και ερχόμαστε στο τρίτο. Philly Cheese Steak Burger: Burger που επικαλύπτεται με σοταρισμένο μοσχάρι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια, queso cheese sauce, προβολόνε και horseradish sauce. Αυτή η γεύση, μου θύμισε σπιτικό burger, από αυτά που μπορείς να τα απολαύσεις μόνο από τα χεράκια ενός έμπειρου μπεργκερά... Ιδανικά, σας προτείνω να πάτε με παρέα και να τα πάρετε όλα. Να τα δοκιμάσετε όλα, γιατί το καθένα έχει τη δική του μαγεία, τη δική του γευστική έκπληξη. Επιπλέον, αυτές οι γεύσεις θα υπάρχουν για συγκεκριμένο χρόνο και μετά μπορεί να αντικατασταθούν με άλλες... Οπότε μην χάνετε χρόνο... Εγώ, μόνο που τα σκέφτομαι παθαίνω σιελόρροια (ήτοι τρέχουν τα σάλια μου)...
Βλέποντας το νέο πρόγραμμα των TGI Fridays™, θα πρέπει να ενημερώσω τους φοιτητές (δημοσιών και ιδιωτικών ιδρυμάτων), ότι την τσαγκαροΔευτέρα μπορούν εφεξής να την χαίρονται για τον λόγο ότι δικαιούνται έκπτωση 20% επί του καταλόγου. Καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι αφορά στους ίδιους και άλλους τρεις φίλους τους!
Οι Τετάρτες επίσης αλλάζουν χαρακτήρα, γιατί τα πολυαγαπημένα Jack Daniels πιάτα, έχουν έκπτωση 20%. Εντύπωση μας έκανε, η μακαρονάδα Jack Daniels καθότι είναι μια ευκαιρία να δούμε και την αμερικάνικη βερσιόν της pasta.
Οι Πέμπτες θα γίνουν οι αγαπημένες των απανταχού μπυρόβιων, με όλες τις μπύρες –ελληνικές και ξένες- μόνο στα 3€! Ευκαιρία δε, αν είστε και λάτρης των καυτερών, να δείτε και την προσφορά Jack Daniels Chili Dog στα 5,90€!
Οι Παρασκευές είναι αφιερωμένες στις γνωστές και αγαπημένες Μαργαρίτες –ναι αυτό το κοκτέιλ που θα υπάρχει για πάντα στα μπαρ και στις καρδιές μας- με μόλις €5, ενώ τις Κυριακές θα μπορείτε επιλεγμένα κοκτέιλ να τα χαρείτε και αυτά μόνο με €5!
Εμείς δοκιμάσαμε το Cuban Chili Jam και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ειδικά αν αγαπάτε τα καυτερά, σπάστε την κόκκινη πιπεριά μέσα στο ποτήρι, να καείτε όσο πρέπει για να συνεχίσετε με το μοναδικό σας burger.