Το νέο wine restaurant του Κολωνακίου σφύζει από κόσμο

«Food+Wine»: Φαγητό και κρασί σε συμφωνία.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 24.10.2013 | 17:23

Το νέο wine restaurant του Κολωνακίου σφύζει από κόσμο

 

Ηλιόλουστο μεσημέρι Κυριακής και η αυλή με τις μουριές του καινούργιου εστιατόριου Food+Wine σφύζει από κόσμο. Η ονομασία δηλώνει απερίφραστα και τους ανθρώπους που το υποστηρίζουν. Ο σεφ Olivier Campanha, με γαλλικές περγαμηνές, και ο εξαιρετικός σομελιέ Γιάννης Μακρής Aiws ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν χώρο όπου το καλό γούστο περισσεύει. Ωραία ιδέα ο κρεμαστός κήπος με τα μυριστικά που «τρέχει» στον τοίχο της σάλας. Ανοιχτή κουζίνα με μπάρα για όσους θέλουν να πιουν ένα ποτήρι κρασί και να τσιμπήσουν και σε περίοπτη θέση το γυάλινο κελλάρι, το καμάρι του Μακρή.

 

Το νέο wine restaurant του Κολωνακίου σφύζει από κόσμο
Γιάννης Μακρής Aiws

 

Όπως είναι φυσικό, εδώ έχεις προσδοκίες για το matching φαγητού και κρασιού. Δεν θα απογοητευτείς. Η αισθητική των πιάτων παραπέμπει σε πίνακες ζωγραφικής, όπως ο ενδιαφέρων συνδυασμός του surf & turf, που σε ένα μαύρο πλακάκι συνυπάρχουν λεπτές φέτες τόνου και μοσχαρίσιου κρέατος μέσα σε τραγανά φύλλα σικορέ πασπαλισμένα με μαυροκούκι και συνοδεύονται από ένα πιάτο με χειροποίητες μπουκιές από πίκλες κουνουπιδιού και μπρόκολου (€14). Ο σεφ διευκρινίζει ότι τα δύο διαφορετικά είδη πρέπει να τα φάμε μαζί για να ανακαλύψουμε στον ουρανίσκο τον αναπάντεχο γευστικό συνδυασμό. Απολαυστική η σύνθεση! Καλής ποιότητας πρώτες ύλες και τεχνική σε ερεθιστικό γευστικό βαλς. Η σαλάτα Βack Garden (€8) είναι ένας εκλεπτυσμένος κήπος με καρότο γιρλάντα, ωμά φασολάκια, φύτρες, κορδέλες κολοκυθιού και ροδέλες ραπανάκια –  για φανατικούς χορτοφάγους. Το φουαγκρά πάνω σε μαύρο καθρέφτη με λεμόνι και φύλλα βαλεριάνας (€12) προσφέρει αισθητική γοητεία και βαθιά γαλλική γεύση. Ακολουθεί εξαιρετικός τόνος (€18) ιδανικά ψημένος και «ντυμένος» από σουσάμι και μαυροκούκι.

 

Εμπιστευτήκαμε, όπως αναμενόταν, τις οινικές επιλογές του Γιάννη σε ποτήρι και ο «γάμος» με τα πιάτα ήταν ταιριαστός. Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα δεν είναι ένα καθημερινό μαγαζί που θα το εντάξεις στο καρνέ σου με τα στέκια, πράγμα που το διαπιστώνεις στα περίτεχνα πιάτα και στις τιμές.