Tο Noel θυμίζει χριστούγεννα, δηλαδή γιορτή, δηλαδή vibes γεμάτα από χαμόγελα και καλή διάθεση. Το γαλλοτραφές μπιστρό μάς έχει αποδείξει ότι εκεί κάθε μέρα είναι μια γιορτή γεύσης και υψηλής αισθητικής. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό το concept δημιουργεί κάθε τόσο ένα διαφορετικό σκηνικό, ανάλογα με την εποχή, και μας καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα που ποτέ δεν της λείπει η έμπνευση. 

 

Φέτος, λοιπόν, αυτό το all-day cocktail bar κατάφερε να φέρει στον εσωτερικό του χώρο όλο το καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται. Οι τζαμαρίες άνοιξαν, οι τοίχοι ντύθηκαν με ταπετσαρίες από τροπικούς κήπους όπου πρωταγωνιστούν τα τουκάν και όλο το σκηνικό μοιάζει με πλατεία από το παρελθόν της Αθήνας. Οι τόνοι από χαλίκι που στρώθηκαν στο πάτωμα σε μεταφέρουν μακριά από την πόλη, καθώς αράζεις στις καρέκλες που θυμίζουν παλιά αναψυκτήρια –εκείνες με τη χρωματιστή πλέξη– και απολαμβάνεις γεύσεις από την κουζίνα άλλων δεκαετιών (από τα ’60s έως τα ’90s.)

 

Noel
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η κουζίνα σερβίρει λατρεμένα πιατάκια της παιδικής μας ηλικίας, όπως τα κεφτεδάκια που καταβροχθίζαμε με τα χέρια στη βεράντα του σπιτιού μας. Τα μεζεδάκια εναλλάσσονται, συνοδεύοντας μια τέλεια λίστα με κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Αμβροσιάδης, όπου επίσης οι ελληνικές αναφορές είναι έντονες, με τα λαχανικά εποχής να προσφέρουν μια ξεχωριστή νοστιμιά στις δροσερές μίξεις.

 

Το Noel δημιουργεί το πιο καλοκαιρινό, χριστουγεννιάτικο στέκι με συνδυασμούς που καταρρίπτουν τις ταμπέλες, όπως ακριβώς καταρρίπτεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στο μέσα και το έξω. Αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ όπως το Mojito, το Negroni και η Caipirinha συνοδεύονται με ντολμαδάκια και ψητές σαρδέλες κι αυτό το πάντρεμα είναι ίσως η πιο ανατρεπτική πρόταση του καλοκαιριού. Άλλωστε το Noel μάς έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις, αφού κάθε τόσο επανεφευρίσκει τον εαυτό του, συστήνοντας μια διαφορετική εκδοχή του. 

 

Noel
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στο αριθμό 59Β της Κολοκοτρώνη θα ανακαλύψουμε ένα στέκι που μας γυρίζει στη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας, τότε που παίζαμε κρυφτό και κυνηγητό και η μαμά μάς φώναζε να φάμε το φαγητό που σέρβιρε στα ολόλευκα πιατάκια. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις μυρωδιές από αγιόκλημα και γιασεμί, μπορεί να σου φανεί ότι βλέπεις τον Αϊ-Βασίλη με σαγιονάρες και βερμούδα, να πίνει ένα δροσιστικό κοκτέιλ. Αφού, είπαμε, στο Noel όλα γίνονται!

 

Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534

Facebook: theholidaybar

Οδηγός Γεύσης