Στις παρυφές της Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια, το Nolio δημιουργεί αυθεντική ιταλική εμπειρία μέσα από πιάτα με ναπολιτάνικες εστιατορικές τεχνικές και αυθεντικά υλικά της γειτονικής χώρας. Παντρεύοντας τον Βορρά με τον ιταλικό Νότο χαρίζει ένα σερί ντελικάτων γευστικών προτάσεων που έχουμε αγαπήσει με πάθος. 

 

Καθώς η μαγεία της ιταλικής κουζίνας ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου χάρη στην ανοιχτή κουζίνα και οι μυρωδιές σε πολιορκούν. Από το πρώτο λεπτό το βλέμμα σου κλέβει ο εντυπωσιακός, ρετρό, κατακόκκινος ξυλόφουρνος που σε προετοιμάζει για την όλη εμπειρία.

 

Η γευστική ξενάγηση στα ναπολιτάνικα σοκάκια ξεκινά με anti-pasti γευστικά twists, όπως bruschetta con pere με τραγανή focaccia ψημένη σε ξυλόφουρνο, μαρμελάδα αχλάδι, προσούτο και τυρί γκοργκοντζόλα, ενώ η πίτσα παραμένει η μεγάλη πρωταγωνίστρια σε κάθε γεύμα. Το φίνο αυθεντικό ιταλικό ζυμάρι παρασκευάζεται με την τεχνική cornicione, η οποία χαρίζει το ιδανικό ύψος στο στεφάνι ώστε να αγκαλιάζει ιδανικά όλα τα υλικά και ψήνεται για μόλις 1,5 λεπτό –αυστηρά– στους 500 βαθμούς στον ξυλόφουρνο για να αποκτήσει την ανάλαφρη τραγανή γεύση της ναπολιτάνικης πίτσας. 

 

NOLIO
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Κάθε εκδοχή στο Nolio είναι ξεχωριστή, αλλά αξίζει να γευτείς την ιδιαίτερη Piccante με σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα, nduja, spianata και ricotta ή τη μοναδική Tartufo με mozzarella fior di latte, κρέμα τρούφας, παρμεζάνα Reggiano, baby ρόκα και carpaccio μοσχαριού.

 

Δίπλα στην πίτσα η φρέσκια χειροποίητη πάστα έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις με συνταγές όπως η αυθεντική καρμπονάρα –δεν έχει καμία σχέση με όσα έχεις δοκιμάσει– αλλά και με άλλες επιλογές για τους λάτρεις του είδους, που βρίσκουν σε κάθε πρόταση μια προσωπική ευτυχία.  

 

Για επίλογο, το Nolio προτείνει ένα αυθεντικό, βελούδινο τιραμισού ή ένα αφράτο σοκολατένιο καλτσόνε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το Nolio στρώνει τα τραπέζια του στην πράσινη αυλή του και σε μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεμάτο αγαπημένες γεύσεις και ιταλικό ταμπεραμέντο.

 

Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 211 0134983

Facebook: Nolio Restaurant

Instagram: nolio.restaurant

Οδηγός Γεύσης