Η αυλή του Nolio είναι μια ανοικτή πρόσκληση για γευστικές απολαύσεις και στιγμές που συνδυάζεις ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ένα παγωμένο ποτήρι κρασί με την αγαπημένη όλων ιταλική κουζίνα.

 

Εδώ η ματιά του σεφ Ανδρέα Μούτσα πάνω σε αυτήν τη γαστρονομία έχει δημιουργήσει μια comfort επιλογή που σε ενθουσιάζει από την πρώτη μπουκιά. Η πίτσα είναι ένα κεφάλαιο που έχει μελετηθεί προσεκτικά και βασίζεται σε δύο κανόνες: πολλή υπομονή και ελάχιστο ψήσιμο. Το χειροποίητο ζυμάρι ωριμάζει για 72 ώρες, ανοίγεται με μαεστρία και μπαίνει στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο για να ψηθεί μόλις 1’ στους 500°C. Τα εκλεκτά υλικά που έρχονται από Ιταλία συνδυάζονται σε συνταγές μεσογειακής γευστικής αισθητικής, με το κυψελωτό στεφάνι να τα «καδράρει» μοναδικά. 

 

Nolio
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ανάμεσα στις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η Melanzana με σάλτσα San Marzano, μελιτζάνα, παρμεζάνα Reggiano, mozzarella Fior di latte, prosciutto cotto και βασιλικό, αλλά και η ιδιαίτερη Patate e Salsiccia με κρέμα παρμεζάνας, μοτσαρέλα, salsiccia, θυμάρι, τσιπ πατάτας και κρέμα τρούφας. 

 

Το Nolio καταγράφει τη δική του άποψη και στην κατηγορία pasta, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις ακόμα και για τους lovers, που νομίζουν ότι τα έχουν δοκιμάσει όλα. Οι προτάσεις –πάντα με φρέσκα ζυμαρικά– είναι όλες εκπληκτικές, αλλά, αν θέλεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε την Pasta al Granchio με fettuccine, ελληνικό μπλε καβούρι, μυρωδικά, σκόρδο, τσίλι, και κρέμα παρμεζάνας, ή τα άκρως καλοκαιρινά Fusilli ai calamari με καλαμάρι, γκοργκοντζόλα, ντομάτα και ραντίτσιο.

 

Nolio
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η wine list περιλαμβάνει ετικέτες που ταιριάζουν απόλυτα στις προτάσεις της κουζίνας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία, ενώ τα δροσιστικά κοκτέιλ είναι must επιλογή για να συνοδεύσεις τα ιταλικά comfort πιάτα. Ναπολιτάνικη πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και δροσιστικά ποτά είναι αυτά που θα βρεις στο Nolio και είναι αρκετά για να νιώσεις σκιρτήματα ευτυχίας μέσα στο καλοκαίρι.

 

Π. Τσαλδάρη 32-34, 211 013 4983

Instagram: nolio.restaurant

Οδηγός Γεύσης